Najnovije

Poljubac od maline i čokolade

Pripremite se na vrijeme za Dan Žena <3

Donosimo vam piće tjedna koje će vas izvući iz problema ako ste zaboravili na poklon 😉

Dakle, bliži nam se dan posvećen ženama. Za piće tjedna, ovaj tjedan vam donosimo koktel koji će vašu ženu/sestru/ljubavnicu/kolegicu/partnericu/mamu/baku potencijalno više obradovati nego poklon. Jednostavan je i savršen napitak za 8. Mart. Slatka delicija koja će svakoga oduševiti i oboriti s nogu.

Zasladite ovaj koktelčić uz neke fine čokoladice i nema sretnije osobe od žene kojoj ste ga darovali.

Sastojci ovog savršenog napitka su:

2 cl  šećernog sirupa (može i sa laganim okusom mente)

3 čokoladna keksa koja ćete izmrviti

10 malina

6 cl vodke

9 cl soka od brusnice

Kockice leda

 

U plitki tanjurić ulijte šećerni sirup, a u drugi plitki tanjurić izmrvite čokoladne kekse. Martini čašu okrenite naopako, prvo rub umočite u šećerni sirup pa u keksiće.

Maline ubacite u šejker i izgnječite ih muddlerom, dodajte ostatak šećernog sirupa, i opet izgnječite. Dodajte vodku i sok od brusnice i naravno, napunite ledom. Dobro izmiješajte dok se svi sastojci dobro ne ohlade. Procijedite u martini čašu koju ste dekorirali na početku, poslužite i svakako ćete oduševiti svaku ženu.

Ako vam se ne da samima raditi koktele, ovog vikenda možete nam se pridružiti u prostoru Udruge konobara i barmena Hrvatske gdje će naši bivši polaznici, a sada barmeni miješati koktele za degustaciju od 22 do 02.

2016_03_02-Pice_tjedna_poljubac_maline_i_cokolade-002