Najnovije

Novi termin edukacije “Pivski znalac”

Pivski znalac

Odabrali smo novi termin edukacije Pivski znalac – St. Patrick’s Day 🙂

Odredili smo novi termin edukacije Pivski znalac, a postoji li bolji početak nego dan Svetog Patricka. Prošla edukacija završila je u vrhunskoj atmosferi i ispunjena brojnim novim znanjima i novim prijateljstvima, ako i vi želite saznati o pivu sve što vas zanima, pridružite nam se u novom terminu – 17., 18. i 19. ožujak 2016.

Tri dana druženja i sakupljanja brojnih znanja te razmjene iskustva polaznika i predavača svakako su nešto što bi svaki ljubitelj piva trebao iskusiti.

Program predavanja je sljedeći:

Prvi dan…

…vas očekuje lagani uvod u svijet piva i njegova zanimljiva povijest koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Također će se obrađivati i “Craft beer” pokret u svijetu i Hrvatskoj a nakon svega vas očekuje upoznavanje sa sirovinama potrebnima za proizvodnju piva.

Svaki dan popraćen je degustacijom 6 pivskih stilova tako da vas prvi dan očekuju Lageri i pšenična piva gdje će se uz degustaciju objasniti ispravan način degustacije, posluživanja i princip ocjenjivanja piva. Stilovi koji će se degustirati su Munich Helles Lager, Bohemian Pilsner Lager, Hefeweizen, Bock, Doppelbock, Rauchbier.

Drugi dan…

…vas očekuje predavanje o fazama proizvodnje piva, od žetve žitarica do plasiranja na tržište. Nakon procesa proizvodnje, a i paralelno s njim susresti ćete se s osnovnim podjelama i kategorizacijama piva, a nakon teoretskog dijela očekuje vas degustiranje Ale piva belgijskog tipa: Pale ale, Witbier, Saison/Farmhouse ale; Dubbel, Tripel, Belgian Strong Dark Ale.

Treći dan…

…obuhvaća gradivo koje se bavi kulturom i higijenom čaša za posluživanje piva, naučiti ćete tipove čaša i sustav točenja piva. Nakon što naučite u kako ispravno poslužiti pivo, slijedi sljubljivanje hrane i piva te upoznavanje s nekoliko koktela na bazi piva. Degustacija koja slijedi na kraju dana obuhvaća Ale piva anglosaksonskog tipa – American Pale Ale, Brown/Amber Ale, India Pale Ale, Porter, Bitter i Stout. 

Pivski_znalac-17-19-2016

Osnovne informacije:

Mjesto radnje:

Ciottina 19/1 – prostor Udruge konobara i barmena Hrvatske

Vrijeme radnje:

17., 18., i 19. ožujka 2016. u poslijepodnevnim satima (prema dogovoru s polaznicima možemo izaći u susret s vremenom održavanja)

Glavni likovi:

Zvonimir Pelko, Doemens Biersommelier (jedini na području Hrvatske i jugoistočne Europe) i CEO tvrtke MAS Plenum koja se bavi uvozom specijalnih piva.

Zoran Lukić, predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske, predaje u segmentu izrade koktela na bazi piva. Dio životopisa možete pogledati ovdje.

Cijena edukacije:

Za privatne osobe – 1.800,00 kn (s PDV-om)

Za pravne osobe – 2.175,00 (s PDV-om)

FAQ:

Kako se prijaviti?

  • popunjavanjem sljedećeg obrasca iskažite svoj interes za edukaciju. Nakon što popunite možete svoje mjesto rezervirati uplatom prema uputama na obrascu. Mi ćemo vas svakako kontaktirati 10 dana prije početka edukacije

Imam neka pitanja, kome se mogu javiti?

Dobivam li diplomu?

  • Nakon položenog ispita koji će se održati zadnji dan edukacije dobivate diplomu koju potpisuju predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske Zoran Lukić te predavač i Doemens Biersommelier Zvonimir Pelko.

Detaljne informacije o predavanjima možete pročitati ovdje, i slobodno bacite oko na galeriju slika sa prve edukacije.

Slobodno popunite obrazac 🙂