Najnovije

The X Files Kokteli

Prošlo je više od trinaest godina od kada je iz etera izašla popularna, i svima draga serija The X-Files. Iako se nije prikazivala, popularnost serije je konstantno bila u porastu. Fanovi Sci-fi kulture dugo su očekivali nove nastavke i nadali se novoj sezoni. Priznajemo, i mi smo bili jedni od tih koji su očekival povratak Scully i Muldera na male ekrane.

Sa najavom koja je definirala 24. siječnja kao dan premijere, čekanje je konačno završeno. Iako nas je malo zahvatio i skepticizam radi brojnih obrada, prerada, re-bootova, recikliranja i kopiranja filmova i serija u zadnje vrijeme, The X Files nikako nije razočarao, barem ne nas.

Vrijeme je da skinemo prašinu sa “I Want To Believe” postera i zgrabimo grickalice. A kako smo još uvijek pod dojmom epizoda, odlučili smo pronaći recepte za dva koktela posvećena našim najdražim likovima – Dana Scully i Fox Mulder.

 

The Dana Scully koktel

2016_29_1-the_x_files_kokteli-001

Photo: liquor.com

Sastojci koji vam trebaju su:

5 cl Mezcala

2 cl Cynara

1 cl Likera od Maline

2 cl Cointreau

uštrcaj Ferneta

Dekoracija – spirala od narančine kore

Izrada:

Sve sastojke stavite u mixing glass ulijevajući ih preko kockica leda. Promiješajte barskom žlicom i procijedite u Coupe čašu. Dekorirajte spiralom od kore naranče i spremni ste za novu epizodu.

 

 

The Fox Mulder

2016_29_1-the_x_files_kokteli-002

Photo: liquor.com

Sastojci koji su vam potrebni:

5 cl Rye whisky

2 cl soka od limuna

1 cl soka od ananasa

1.5 cl šećernog sirupa

1.5 cl Chartreuse likera

Izrada:

Sve sastojke osim Green Chartreuse likera stavite u šejker pun leda. Prošejkajte i procijedite u Rocks čašu preko svježih kockica leda. Na kraju polako dodajte Green Chartreuse.

 

Uživajte u nadolazećim avanturama ovog nenadmašnog tima i nazdravite uz vrhunske koktele. I ne zaboravite…. “The truth is out there”