Najnovije

Novo lice “stotrice” – vidimo se u subotu na otvorenju!

Neki sa velikim promjenama i poboljšanjima kreću tek od 1.1. a neki su i uranili. Jedan od njih je i Josip Šubić koji je vlasnik poznatog Riječkog kafića 103.

Izvukli smo iz njega par informacija o novitetima koji nas očekuju, i moramo priznati da smo ostali izuzetno ugodno iznenađeni. Rijeka renovacijom i inovacijom koje ovaj lokal uvodi svakako dobiva novi dašak osvježenja.

U razgovoru sa Josipom doznali smo da nas očekuje jedan noviji i moderni koncept bara koji će svoju ponudu bazirati na vrhunskoj kvaliteti i svježim proizvodima. U ponudi će se pronaći klasični kokteli pripremljeni od strane gostujućih barmena a uglavnom će se raditi o modernoj miksologiji koja se bazira na edukativnoj priči i autentičnosti posebnih pića. Tako se primjerice pića rade sa svježim sastojcima koji prate samu priču koktela, povijest baznog alkohola a posebno prati note raznih okusa koje svaki sastojak koktela ima a uglavnom ih ne zamijetite jer su skrivene lošim sastojcima.

Ovo je princip rada na kojem se bazira nekolicina barova u Hrvatskoj. Osim što tijekom tjedna možete uživati u mirnoj atmosferi, vikendom nam se možete pridružiti edukativnom dijelu čitave priče novog koncepta ovog legendarnog kafića. Petkom i subotom za šankom će vas dočekati učenici Škole barmena koje bi trebalo maltretirati i naručivati im čim više koktela kako bi svladali osjećaj pritiska kakav će doživjeti na sezoni.

U bližoj budućnosti se govori i o proširenju ponude sa segmentima molekularne miksologije te dolasku poznatih barmena Hrvatske i svijeta koji se bave ovim načinom posluživanja svjetski priznatih klasičnih koktela uz prateću edukaciju.

Što se čitavog ugođaja tiče, on će biti oplahnut zvukovima clubbing glazbe koju će puštati gostujući DJ-i.

Zanima Vas kako će sve skupa izgledati? Pridružite nam se već u subotu na velikom otvorenju ovog bara! Osim što se namjeravamo vrhunski zabaviti, svakako ćemo fotografijama prenijeti dio ove fenomenalne atmosfere.

 

Vidimo se u 103 😉