Najnovije

Imaginarna pića za koja sigurno znate a niste niti svjesni

Svi koji su ikad gledali neku seriju, sigurno su primijetili da se tu i tamo pojave razna pića koja zapravo ne postoje u stvarnom svijetu. Donosimo vam listu nekih od najpopularnijih imaginarnih pića koja su možda poznatija od nekih koja zapravo i postoje.

 

Pan-Galactic Gargle Blaster – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-002

via: stephaniecaffrey.wordpress.com

Pan-Galactic Gargle Blaster je koktel čiji je tvorac bivši predsjednik univerzuma – Zaphod Beeblebrox u romanu Douglas Adamsa iz 1979 – Vodič za autostopere kroz galaksiju.

Baza mu je izmišljeno piće Old Janx, a koktel se smatra “najboljim postojećim”. Prema vodiču za autostopere, ovo piće ima okus kao da vam je netko zgnječio mozak kriškom limuna koja je zamotana oko zlatne poluge.

Old Düsseldorf – Magnum P.I

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-006

via: heyuguys.com

Ovo je bilo najdraže piće voljenog detektiva dlakavih prsa – Thomasa Sullivana Magnuma kojeg je u seriji Magnum P.I. glumio Tom Selleck.

Proizvodio ga je izmišljeni “Maryland Brewery”, pivo je Njemačkog porijekla, a navodno je do njega bilo izrazito teško doći na otoku Oahu na Hawaiima gdje je Magnum živio. Često se u seriji vidi kako Magnum pije zamjenska, također izmišljena piva poput Coops, Tiller i Flagler.

 

Firewhisky – Harry Potter

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-007

via: foodinliterature.com

Alkoholno piće koje su pili čarobnjaci i vještice u popularnom svijetu Harry Pottera. Čak postoje i dva popularna brenda – Ogden’s Old Firewhisky i Blishen’s Firewhisky.

Piće se pojavljuje u nekoliko navrata kroz knjigu. Romilda Vane je dala Harry Potteru kutiju čokoladica “Chocolate Cauldrons”, tvrdeći da su ispunjene Firewhisky alkoholom, iako su zapravo bile ispunjene moćnim ljubavnim napitkom.

Nakon smrti Profesora Alastor Moodyja, Harry Potter i ostatak družine nazdravljaju Firewhiskyjem njemu u čast.

 

Dharma Inititative Beer – Lost

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-008

via: eater.com

Popularna televizijska serija “Lost” također ima svoje pivo, koje proizvodi misteriozna organizacija čija se baza nalazi negdje na otoku – Dharma Initiative. Iako je serija bila nevjerojatno duga i imala više preokreta radnje nego se možemo sjetiti, svako toliko su likovi viđeni upravo sa ovim limenkama u rukama.

U jednoj epizodi Hurley i Jin otkrivaju kombi tvrtke Dharma u kojem se nalaze limenke Dharma Initiative piva.

Popular TV series Lost had its own beer, produced by the mysterious organisation based on the Island, the Dharma Initiative. Throughout the long and winding series, that had more confounding twists and turns than I can remember, the castaways are sporadically seen sipping on cans of the standard issue beer.

 

Schraderbräu – Breaking Bad

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-009

via: lokobeer.com

Ovo pivo u proizvodi Hank Schrader, lik u AMC-ovoj popularno seriji o profesoru kemije koji postaje diler – Breaking Bad.

Pivo dolazi sa personaliziranom etiketom na kojoj se nalazi Hank koji se ceri i drži ogromnu posudu punu piva. Hank je po danu policajac koji se bori protiv droge, a po noći proizvodi svoje pivo. U jednoj epizodi vidi se kako pakira pivo (navodno Njemački ale) u drugoj sezoni ove hit serije, a kasnije nudi pakovanje od 6 limenki kao nagradu na jednom humanitarnom sakupljanju u Albuquerque gdje se i odvija čitava radnja.

Iako se ne pojavljuje u samoj seriji, također postoji piće vezano za ovu seriju o kojem smo već pisali – Heisenberg Vodka.

 

Pawtucket Patriot – Family Guy

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-003

via: thrillist.com

Ovo pivo je najdraže piće voljenog Petera Griffina u popularnoj crtanoj seriji Family Guy.  Proizvodi se u Pawtucket Pat’s pivovari, lik koji ga predstavlja izgleda kao Willy Wonka, Ludi Klobučar koji umjesto klasičnog, nosi preveliki šešir  u obliku limenke piva, navodno je pivo parodija na Samuel Adams pivo koje se proizvodi u Bostonu.

U jednoj epizodi dvije imaginarne pivovare se sudaraju kada je otkriveno da je Pawtucket Patrot Ale pivo samo Duff pivo sa novom etiketom. Također dolazi do suđenja gdje glavni sudac Fred Flinstone tvrdi da su oba piva samo imitacija Budrock piva.

 

Mudder’s Milk – Firefly

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-005

via: tshirtbordello.com

Kratkoročna serija Firefly, Američki svemirski western smješten u godini 2517. također je imala svoje posebno piće – Mudders Milk. Specijalnost Cantona sa planeta Higgin’s Moon, piće na bazi blata sadrži “sve proteine, vitamine i vlakna večere vaše bake i još 15% alkohola.”

Mnogi super fanovi ove serije pokušali su rekreirati  ovaj napitak koristeći svakakve sastojke. Načelno to ispada kao nekakav alkoholni milkshake u kombinaciji sa smeđim alkoholom, maslacom od kikirikija (za proteine) i neki mliječni proizvod poput jogurta.

 

Aspen Beer – Alien

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-010

via: avp.wikia.com

Pored svesilnih Aliena koji iskaču iz utroba ljudi, nije ni čudo ako niste primijetili da ova ikonska sci-fi serija ima svoje izmišljeno pivo. Sudeći prema Xenopedii, bazi podataka o svijetu Aliena, Aspen pivo proizvodi Weyland-Yutani u 22. stoljeću u Aspenu u Coloradu. Članovi ekipe USCSS Nostromoin 2122 viđeni su kako piju pivo nakon hipersna u prvom dijelu filma, i netom prije što Alien iskoči iz prsa Gilberta Kanea.

 

Romulan ale and Warnog – Star Trek

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-004

via: treknews.net

Dok većina pića koja se pojave u fikciji i ostaju tamo, neka su se uspjela probiti u stvarni svijet. Warnog je bilo službeno pivo Klingonaca u Star Treku, a pojavljuje se u The Next Generation i Deep Space Nine serijalima. Lani je na Američko tržište izašla stvarna verzija ovog piva, proizvela ju je Pivska Federacija (The Federation of Beer).

Također u seriji postoji i Romulan Ale – snažno piće Romulanskog porijekla karakteristične plave boje. 2009 je na tržište izašlo energetsko piće nazvano Romulan Ale Energy Drink kako bi poprtilo prikazivanje filma Star Trek.

 

Duff beer – The Simpsons

2015_06_10-izmisljena-alkoholna-pica-001

via: thedieline.com

Najdraže piće Homera Simpsona, Duff je možda i najpoznatije imaginarno pivo svih vremena. Službeni slogan piva je “Can’t Get Enough of That Wonderful Duff” kao i “It’s Always Time for Duff” te “Now Leaving Duff Country”. Glasnogovorni i maskota brenda je Duffman, izblajhani, mišićavi superheroj koji je stvoren kao parodija na Budweiserovu maskotu iz 70ih – Bud Man.

Iz 21st Century Fox su u srpnju objavili da se spremaju pretvoriri ovo pivo u “pravu stvar”, prvo u Chileu a potom i Europi. Mnoge neslužbene verzije ovog piva su već lansirane na tržište i to pretežito u Australiji i Njemačkoj te u Kolumbiji i na Novom Zelandu, sve su naravno ubrzo i povučene sa tržišta nakon tužbe 21st Century Fox firme.

Službeno Duff pivo, za sada opisano kao premium lager, proizvoditi će se uz punu podršku Fox-a uz pomoć majstora pivara Paula Farnswortha a pojavljivanje na tržištu predviđeno je početkom 2016.

 

Via: thedrinksbusiness.com