Najnovije

Novosti u ugostiteljstvu – poklanjamo dvije karte za vrhunski seminar!

Nadogradnja znanja postala je nužna kako bi postali uspješni u poslovnom svijetu. Danas nije isto otvoriti svoj lokal kao što je bilo prije 50 godina. Mijenjaju se zakoni i pravila a mi vam pružamo priliku da se upoznate sa zadnjim promjenama u Zakonu o ugostiteljstvu.

Vodimo vas na seminar tvrtke za poslovno savjetovanje – TEB.

TEB je nastao davne 1950. godine a danas je vodeća konzultantska i nakladnička kuća. Konstantnom nadogradnjom svog znanja donose nove informacije vezane za financije, računovodstvo i poreze, radne odnose, pravo, javnu nabavu, revizije financijskih izvještaja i još mnogo toga. Sve njihove kvalifikacije i usluge možete vidjeti na njihovoj službenoj stranici.

 

2015_04_09-Novi-zakon-o-ugostiteljstvu-004

 

Udruga konobara i barmena Hrvatske redovno prati novosti koje nam TEB nudi i u suradnji s njima vodimo dvoje sretnika na seminar “Novosti u ugostiteljstvu”. Karte za seminar uručiti ćemo pobjednicima nagradne igre o kojoj ćemo vam više reći malo kasnije.

Seminar “Novosti u ugostiteljstvu” obuhvaća sve što može zanimati jednog voditelja ugostiteljskog objekta, direktora koji posjeduje objekte koji vrše ugostiteljske djelatnosti, obrtnike, pravnike i knjigovodstva koji su usko vezani za objekt koji se bavi ugostiteljstvom i ostalima.

Praćenje novosti u ugostiteljskom sektoru olakšati će vam poslovanje a ovaj seminar ukloniti nedoumice koje eventualno imate. Teme koje će se obrađivati biti će vam od iznimne koristi kao vlasniku, voditelju ili zaposleniku. Poslovanje je uspješnije ukoliko ste dobro upoznati sa svojim pravima i obvezama a ovo je izvanredna prilika da naučite sve o tome.

Radni odnosi u ugostiteljstvu

Definiranje radnih odnosa ugovorima, upravljanje i organizacija rada dio su svakodnevice za sve one koji se nalaze u ugostiteljskom sektoru. U ovom djelu seminara moći ćete saznati koji je Obavezan sadržaj ugovora o radu i kako se primjenjuje Kolektivni ugovor za ugostiteljstvo.

Osim toga obraditi će se i organizacija radnog vremena koja uključuje izradu rasporeda radnog vremena, informacije o prekovremenom radu, mogućnosti preraspodjele radnog vremena i nejednaki raspored.

Pored toga dio programa koji se odnosi na radne odnose u ugostiteljstvu a pod vodstvom je dipl. iur. Ljubomire Lončar saznati ćete sve informacije vezane za Odmore i dopuste, dakle sve od dnevnom, tjednom i godišnjem odmoru i dopustu.Nakon toga slijedi predavanje o plaćama u ugostiteljstvu. Kolike su minimalne plaće i kako pravilno odrediti iznose i sve ostalo što vas zanima.

 

2015_04_09-Novi-zakon-o-ugostiteljstvu-002

 

Novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti

Nakon pauze slijedi predavanje dipl. iur. Darka Marečića koji će vas bolje upoznati sa Novim Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti. Radi brojnih nedoumica i nepoznavanja zakona često se dešava da se lokali zatvaraju i ljudi ostaju bez posla. U ovom djelu seminara saznati ćemo koje promjene su uvedene u novi zakon i koji su mu noviteti nadodani.

Saznati ćemo koje udruge i ustanove mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost te mogu li stranci obavljati istu u RH. Navedene promjene tiču se svih koji su uključeni u neki segment pružanja ugostiteljskih usluga. Govoriti će se i o sljedećim novinama:

  • Pružanje ugostiteljskih usluga u prostoru stambene namjene
  • Novine o pružanju ugostiteljskih usluga na otvorenom prostoru
  • Obavezna stručna sprema ugostitelja
  • Radno vrijeme ugostiteljskih objekata
  • Obvezu utvrđivanja cjenika i normativa i obveza držanja normativa u poslovnom prostoru
  • Sve o inspekcijskim nazorima i prekršajnim mjerama koje oni nose

Biti će rasprave i o drugim obvezama ugostitelja kao i vrijeme u koje će se moći postaviti pitanja vezana za sve što vam možda nije najjasnije.

Predavači koji će vam približiti svoje znanje i pozabaviti se aktualnom tematikom koja kao zadnju točku predavanja uključuje Rokove usklađivanja poslovanja sa novim Zakonom su dipl. iur. Ljubomira Lončar koja je tajnica i pravna savjetnica u Sindikatu turizma i usluga Hrvatske te dipl. iur. Darko Marečić, viši turistički inspektor te voditelj Službe inspekcijskog nadzora za područnu jedinicu Zagreb.

Ova vrhunska edukacija koja će vam dati odgovore na sva pitanja vezana za vaše poslovanje održati će se 18.09.2015. (petak) sa početkom u 9,30 sati u hotelu Sheraton Zagreb (Kneza Borne 2)

 

2015_04_09-Novi-zakon-o-ugostiteljstvu-003

Naknada za sudjelovanje na seminaru s uključenim PDV-om po sudioniku iznosi 700,00 kn

 

Udruga konobara i barmena Hrvatske osigurala je dvije karte za ovu edukaciju a osvojiti ih možete na način da ovaj članak podijelite na svojoj Facebook stranici i označite sa “Sviđa mi se” na našoj. Nakon toga treba vam samo malo sreće i možete prisustvovati na vrhunskom seminaru.

 

Za sve ostale koji su zainteresirani i žele prisustvovati ovom seminaru možete se prijaviti na sljedećem linku.

Dodatne informacije o TEB tvrtki i seminarima koji su najavljeni možete potražiti putem sljedećih kontakata:

tel: 01 45 71 640 / fax: 01 46 11 411 /
e-mail: [email protected] / www.teb.hr /