Najnovije

Koja ste vrsta barmena?

Dan Gentile zaključio je da postoji nekoliko vrsta barmena, prepoznajete li se u kojem od ovih kategorija?

 

Barmen Diva kojeg boli briga dali uopće postojite

Toči: Bilo što dobro

Ne može odvojiti pogled od filma Ghostbusters 2 DVD-a koji se vrti u baru zadnjih 15 godina. Obučen prosječno, krpa visi oko pasa, najvjerojatnije ne najčišći. Vaše zanimanje za ponudu pića mu ide na živce jer mu nije do odgovaranja na pitanja.

 

Strpljivi barmen

Toči: ono čime je rezultirao dugi razgovor o svakom piću na karti

Alkoholni svetac, Buddha na baru, ovakav barmen spreman je udovoljiti i najluđim prohtjevima, objasniti razlike među pićima koje bi već i ptice na grani trebale zvati, čak će ponuditi degustacije kako bi naručili upravo ono što vam se sviđa. Manća na kraju dana je teška kao i on. Preporučljivo je ne davati mu napojnice u obliku kovanica da ne istegne leđa.

2015_03_09-Koja_ste_vrsta_barmena-001

Treba koja radi u sportskom baru kako bi imala love dok studira

Toči: jeftino domaće pivo

Posjeduje veliku kolekciju majica koje otkrivaju više nego što bi trebale, i u dobroj je formi. Ima nekoliko stalnih gostiju koji misle da je znaju daleko više nego što zapravo znaju. Ponekad nosi naočale iako nema dioptriju da ispadne da čita nešto pametno.

2015_03_09-Koja_ste_vrsta_barmena-004

Treba koja radi u sportskom baru jer nema plan ići na fakultet

Toči: vodka tonik, bezvoljno

Ovoj se niti ne da biti barmen, ali se nekako spotakla i našla na ovoj poziciji. Ekspert je za izbjegavati razgovor sa gostima. Provjerava telefon milijon puta u smjeni.

 

Barmenica u striptiz klubu

Toči: Žestice od 70 kn sa najviše police za debile i žestoku čašicu vode za striptizetu koju debil časti.

Većinu dana broji sitne novčanice i podsjeća ljude da ona nije ta koja daje ples u krilu. Svejedno miriši po jagodama i puna je šljokica pa to zbunjuje goste.

2015_03_09-Koja_ste_vrsta_barmena-007

Tip koji doma proizvodi svoje pivo

Toči: Nešto sezonsko i ful rijetko

Poznaje listu piva kao vlastiti džep. Pozna aparat z točenje pive i bolje od svog džepa, on je za pivo što i barista za kavu. Najčešće ima bradu. Uvjek je sretan kad može pričati o pivama i to ga jako veseli.

 

Treba koja je “jedna od dečkiju”

Toči: Vrlo pohvaljeno IPA pivo

Otvoreno će reći da ne buljite u nju. Ima dosta široko znanje o pivu. Podsjeća na Oliviu Wild u filmu Drinking Buddies, bez sporog, depresivnog dijela filma.

2015_03_09-Koja_ste_vrsta_barmena-005

Molekularni miksolog

Toči: Manhattan sa viskijem koji ima dimljenu notu duhana, vermouth u kuglicama i biter koji je napravio od grejpa i absintha.

Nema ih puno. Obično su su skriveni u robovlasničkim odnosima sa ekstra luksuznim restoranima gdje se mjesto rezervira i godinu dana unaprijed.

 

Hipster miksolog

Toči: nešto što je smislio polupijan sinoć nakon smjene

Uvijek miriše po citrusima i vosku kojim oblikuje brkove.  Besprijekorno je obučen i to u povijesne odjevne predmete koje je nosio njegov djed. Zna veliku kolekciju vintage knjiga o koktelima i degustirao je sve moguće viskije kojih se mogao domoći.

2015_03_09-Koja_ste_vrsta_barmena-002

Vlasnik bara koji “uskače” u smjene

Toči: neki svoj koktel, ultra sporo

Odjeven je dramatično drugačije od ostatka osoblja. Ili je super srdačan ili je apsolutno distanciran i ozbiljan.

 

Miksolog zagovornih izvornih koktela

Toči: Old Fashioned, bez trešnje

Uvijek miriše na mahagonij i vosak za brkove kao i hipster, odjeven je u starinsku robu ali bez ironije kao hipster. Miješa jedino koktele koji su nastali prije prohibicije, ne koristi pištolje za soda vodu i zapravo je izrazito srdačan.

2015_03_09-Koja_ste_vrsta_barmena-006

Ponosni stariji barmen

Toči: Sazerac

Nema plan otići u penziju jer nikad ni ne želi otići u penziju. Cijeni svaki dio barmenskog posla, od obrubljivanja čaše do čišćenja prljavih blendera pa sve do slušanja problema gostiju. Ok, ovaj zadnji dio nešto manje.

 

Barmen koji zna svih

Toči: Shootere i žestice

Nevjerojatno dobro pamti imena, uživa u druženjima nakon smjene, ostaje u dobrim odnosima čak i sa svojim bivšima.

 

Tip koji pokušava povaliti sve trebe

Toči: Vodku Red Bull

Koristi brdo gela za kosu. Roba mu je uvijek ispeglana, čista i svježa. Smatra se vrhunskim sugovornikom i šarmerom. Definitivno NIJE vrhunski sugovornik niti šarmer.

 

Tip s kojim ste si frendič

Toči: Koga briga, besplatno je

Išli ste s njim na fakultet, ili ste susjedi ili ste skupa trenirali mali nogomet ili ste hodali sa njegovom prijateljicom. Smatra ga se savršenim. Budimo realni, radi podebljanih cuga i povremene besplatne.

 

Novi tip

Toči: Super koktel za koji drži zaljepljeni šalabahter s druge strane šanka

Drugi dan na poslu i već je došao neprikladno obučen, spotaknuo se i zalio stalnog gosta i ni sam nezna koji bi koktel preporučio. Totalno je pod stresom i samo se želi sakriti u wc i plakati.

2015_03_09-Koja_ste_vrsta_barmena-003

Barmenica koja je svima ko sestra

Toči: Hot toddy topli koktel

Iskusna u empatiji. Odmah nakon toga je i vrhunski Wingman (wingwoman). Najvjerojatnije je magistrirala na nekom fakultetu ali zarađuje lijepe napojnice i ful voli ekipu na poslu tako da ne želi otići s tog radnog mjesta.