Najnovije

IMA PIVOVARU U TRBUHU: Sve što pojede pretvara u alkohol

Matthew Hogg boluje od rijetkog  sindroma želučane fermentacije zbog kojeg mu probavni sustav mu sav škrob kojeg pojede pretvara u alkohol.
Rođen je sa ovom boljkom, a tek s 20 godina mu je otkrivena. Nema lijeka za ovo stanje, ali moguće ga je uz posebne odredbe držati pod kontrolom.

 

Pijan još kao dijete

Matthew je još u djetinjstvu osjećao simptome koje inače imaju redovni konzumenti alkohola.

Patio sam od želučanih tegoba čitavog djetinjstva. Prvobitno su mislili da bolujem od sindroma iritabilnih crijeva, ali u tinejdžerskim godinama došlo je do ozbiljnog pogoršanja mojih simptoma, kao što su nadutost i vjetrovi poslije svakog obroka — do te mjere da sam mogao  osjetiti kako kipi fermentacija u mom donjem abdomenu. Ono što me još više zabrinjavalo, počeo sam doživljavati nove, prilično zastrašujuće simptome. Osjećao bih se opijeno, patio bih od čitavog niza tjelesnih simptoma, kao što su kronični umor, bol u mišićima, kronične glavobolje, mentalno oštećenje, promjene raspoloženja…”

 

Simptomi ga prikuju uz krevet

Kvasac mu prilikom konzumacije hrane previše nabubri u tankom crijevu te proizvede etanol od šećera i škroba. Matthew zbog toga ima i neke ozbiljne posljedice poput kroničnih alkoholnih trovanja i bolesti jetre, pa često završi prikovan za krevet posljedicom iscrpljenosti.

Obitelj potrošila ušteđevinu da dođe do dijagnoze
Zbog svog problema, 34-godišnjak je odustao svojevremeno i od fakulteta, jer se umarao više nego inače. Liječnici su ga slali psihijatru, međutim njegovi roditelji pretpostavili su da drugdje leži problem.

Odlučili su posjetiti specijalista u Meksiku. Nalazi su pokazali enormne količine rasta bakterija u tankom crijevu te visoku koncentraciju etanola u krvi. Stanje mu je tako složeno da ne pomažu ni tablete, međutim uz posebnu dijetu, koliko toliko može držati svoje stanje pod kontrolom. Dijeta mu između ostalog zabranjuje konzumaciju tjestenine, pizze, te drugih brzih jela, kao i gaziranih sokova.

” – Sada mi ne pada na pamet popiti alkohol. Moje tijelo ne bi moglo podnijeti više alkohola, a i zašto plaćati nekome kad imam svoju pivovaru u trbuhu”  rekao je Matthew

 

Izvor: Net.hr