Najnovije

8 priča o napojnicama zbog kojih ćete pasti sa stolice

Kad su bili na odlasku, Depp je serviru ostavio napojnicu od 4.000$ za njegov trud….

Priča 1.

Aaron Collins uvijek se suosjećanje prema onima koji rade u uslužnim djelatnostima nakon što je radio u jednoj pizzeriji i gledao najbolju prijateljicu kako se uzdržava i otplaćuje fakultet konobarenjem. Iz tog razloga je u svoju oporuku stavio sljedeće: Njegova obitelj mora ostaviti napojnicu od 500$ u restoranima diljem zemlje. Naglo i neočekivano je umro sa svojih 30 godina, i kako nije ostavio ništa novca za sobom kako bi obitelj ispunila njegovu želju iz oporuke, njegov brat Seth je napravio web stranicu kako bi sakupio donacije. Ono što nije predvidio je da će donacije konstantno dolaziti, što je omogućilo Sethu da ostavlja napojnice od 500$ konobarima diljem zemlje. Cijeli slučaj je zabilježen na YouTube kanalu koji je napravljen u spomen na Aarona i povezan sa njegovom komemoracijskom web stranicom.

Od kad je web pokrenut, Aaronova obitelj sakupila je 65.000 $ i podijelila više od 22.000$ u napojnicama. Restorane biraju nasumice a onaj tko ih poslužuje dobije napojnicu bez obzira na kvalitetu usluge koju pruži. Naravno, iako obitelj uživa gledati iznenađena lica konobara kada im uruče napojnicu, i dalje preferiraju domaći obrok skuhan doma. “Ponekad nam jednostavno treba odmor od odlazaka u restorane” kaže Seth. Obitelj planira ići u restorane i davati napojnice na tjednoj bazi dok ne podijele sve donacije.

Priča 2.

Kristen Ruggiero sa Long Islanda je samohrana majka troje djece kojoj je postalo sve teže spajati kraj s krajem radeći u restoranu u kojem radi zadnjih 15 godina. Jednog dana prošle godine, par je ušao u restoran i naručio pizzu, salatu i vrč piva. Iako je račun iznosio 42$, oni su na stolu ostavili 500$. Kristen je prvo pomislila kako su se zabunili i ostavili 5 novčanica od 100$ umjesto 5 novčanica od 10$ pa je stavila novac sa strane u slučaju da se vrate u restoran. Nakon što su ponovno došli su joj objasnili da napojnica od 458$ nije bila pogreška. “Ne, apsolutno nije bila pogreška, ti to zaslužuješ” prepričala je Kristen

Zahvalna na napojnici, Kristen je iskoristila priliku da plati neke račune a ostatak je iskoristila plativši izlet sebi i svojoj dijeci.

Priča 3.

Shea Mower većinu školarine platila je radeći u restoranu, kada je poginuo u automilskoj nesreći uzrokovanoj alkoholom, prijatelji su odlučili da je najbolji način da mu odaju počast taj da ostave napojnicu od 500$ nekoj sretnoj konobarici. Čitava grupa skupila je novce i na rođendan Shea su odlučili otići na ručak u Outback Steakhouse. Na kraju večere, čitav iznos od 500$ dali su konobarici koja ih je posluživala.

Prije priče sa napojnicom također su dali 500$ studentu za školarinu kako bi osvijestili na problem vožnje pod utjecajem alkohola u spomen na izgubljenog prijatelja.

2015_11_09-8_prica_o_napojnicama_zbog_kojih_cete_pasti_sa_stolice-001

Priča 4.

Greg Rubar bio je konobar u D’Amico’s Talijanskom Caffe baru u Houstonu čak 16 godina i zadnjih 8 godina čekao je jedan određeni par u restoranu. Naime, pustili su mu napojnicu 50 novčanica od 100$. Starac je rekao Gregu: “Neko vrijeme ti neću davati napojnice. Uzmi novac. Odi si kupi automobil.”

Zadnja rečenica nije bila tek tako. Par je znao da je Greg ostao bez auta usred velike oluje koja ga je uništila. Greg je morao stalno ići taksijem i posuđivati kombi za catering od firme kako bi mogao doći doma nakon posla.

Greg je novac pokušao vratiti ljubaznom paru koji je to naravno odbio inzistirajući da kupi automobil.

Priča 5.

Kao da nam treba još jedan razlog da se divimo Johnny Deppu, ispada da je također i jako velikodušan kada daje napojnice. Za vrijeme snimanja “Public Enemies”, posjetio je Gibsons steakhouse u Chikagu više puta, ali jedne večeri, on i njegovo društvo stigli su u 23.30 i ostali 3 sata te su cijelo vrijemem naručivali bocu z bocom vina od 500$. Kad su bili na odlasku, Depp je serviru ostavio napojnicu od 4.000$ za njegov trud.

“Radio sam sa mnogo filmskih zvijezda poput Sean Conneryja i Robert De Nira ali Johnny Depp mi je najdraži. Smiren je i šarmantan, nje uopće zahtjevan, i ne voli da se diže velika prašina oko njega. Možda je jedan od najslavnijih glumaca na svijetu ali je najskromniji čovjek kojeg sam upoznao.” kaže konobar Mohammed A. Sekhani.

 

Priča 6.

Većina konobara koji zaprime napojnicu od 12.000$ ne bi je prijavili IRS (porezna), a kamo li da bi je predali policiji. Ali Stacy Knutson je izrazito poštena žena, i nakon što su joj gosti ostavili jednu od najvelikodušnijih napojnica u povijesti konobarenja, predala je novac policiji u straho od toga da je ukraden. Majci petero djece rečeno je da novac može dobiti ukoliko se vlasnik ne pojavi u narednih 60 dana, ali nakon što je taj period prošao policija joj je rekla da ne može dobiti novac jer ima miris po marihuani te da je zaplijenjen od strane države. Kako bi kompenzirali njezino poštenje ponudili su joj iznos od 1.000$

Knutson je odbila “velikodušnu” ponudu i zatražila čitav iznos pod prijetnjom sa tužbom. Policija se brzo predomislila i konobarici vratila sav novac.

Priča 7.

Ovo je jedna od najpoznatijih priča o napojnicama na svijetu. Naime, ova priča je postala inspiracija za film “It Could Happen to You” u kojem glumi Nicolas Cage.

1984. godine, policijski detektiv Robert Cunningham bio je redovni gost u Sal’s Pizzeria čak 8 godina. Kako je Phyllis Penzo posluživala stolove 6 dana u tjednu čak 24 godine, on i ona su se dobro upoznali. Jednog dana, kada je Robert plaćao svoj račun, pitao je konobaricu ako bi uplatila pola iznosa za srećku umjesto da joj pusti napojnicu. Ona se složila i pomogla mu odabrati brojeve. Robert ju je nazvao par dana kasnije kako bi je obavijestio da je osvojio 6.000.000 dolara i da je polovica tog iznosa njezina.

Za razliku od filmske verzije ove priče, oboje su bili u sretnim brakovima, a Robertova žena je drage volje podijelila novac sa Phyllis – ali budimo iskreni, da se ovo dvojeu filmu nije zaljubilo i ne bi bila neka priča.

Priča 8.

Povijest se ponavlja 1995. godine kada je John Steele, trgovac autodijelovima u Torontu, svojoj najdražoj konobarici, Tracy Dalton, kao napojnicu ostavio srećku. Rekao je da ga mora obavijestiti ako je išta osvojila i ona je pristala i rekla da će nagradu, kakva god bila, podijeliti s njim. Nekoliko dana kasnije ispostavilo se da listić vrijedi 184.700$, što je značilo da su i konobarica i trgovac bogatiji za 92.350$

Izvor: Mentalfloss