Najnovije

Napravite svoj Irish cream u 5 min

Irish cream možda nije nejelegantnije i najsofisticiranije piće, ali svakako savršeno pada na želudac nakon večere. Slatki i kremasti, posebice ako ga sami pripremate. Tako je, donosimo vam recept za savršen Irish cream koji će vam od sada svakako biti često nadohvat ruke.over

Angela Waterhouse, koja je odrasla u Dublinu i vlasnica je lokala Stone Park Cafe u Brooklynu priprema nekoliko vrsta Irish cream-a. One sa okusom kave, ili za valentinovo sa dodatkom malina ili sa jednostavnim dodavanjem limuna. Za St. Patrick’s Day dodala je malo mente i još manje čokolade kako bi obilježila taj dan.

“Imam naviku koristiti Tullamore Dew viski, koji ima divnu mekoću okusa” kaže Angela. Iako domaći Irish cream predstavlja divni poklon za nekoga, “smanjite količinu kondenziranog mlijeka ako ga planirate odmah iskoristiti.” preporuča Waterhouse.

                                                                                    via: www.carolans.ie

Domaći Irish Cream

Vrijeme potrebno da bi ga napravili – 5 min

Recipe adapted from Angela Waterhouse, Stone Park Cafe, Brooklyn, NY

Sastojci:1½ šalice Irskog viskija

4,5 dcl kondenziranog mlijeka

2 žlice čokoladnog sirupa

2 žlice instant kave

1 1/2 šalice slatkog vrhnja

UPUTE:
  1.  U blender stavite viski, zaslađeno kondenzirano mlijeko, čokoladni sirup i instant kavu, blendajte velikom brzinom dok se ne postane ujednačena smjesa
  2.  cijelu smjesu pretresite u zdjelu pa polako dolijte slatko vrhnje konstantno mješajući, dok ne postane glatko. Spremite u frižider, pokriveno naravno. Može trajati 2 tjedna. Poslužujte ga rashlađenog i s ledom.

 via: www.terra.ie

Eto vrhunski način da se zasladite 🙂cocktails-IrishCoffee