Najnovije

Koktel za rendžere, cheers!

Diljem svijeta rendžeri se nalaze na prvoj liniji obrane u borbi za naša prirodna i kulturna bogatstva. Na današnji dan slavi se Svjetski dan rendžera (World Ranger Day) u spomen na sve rendžere stradale na službenoj dužnosti, ali se i slavi rad rendžera koji svojim predanim radom štite prirodna bogatstva.

download.php

Prvi međunarodni dan rendžera organiziran je 2007. godine na 15, obljetnicu osnutka Međunarodne rendžerske federacije (IRF – International Ranger Federation) te se od tada obilježava u 54 zemlje članice.

Procijenjeno je da postoji više od 100.000 rezervata, parkova prirode, nacionalnih parkova i ostalih zaštićenih područja diljem svijeta.

5616-RangerPresenting (1)

Obilježava se na način da se diljem svijeta organiziraju šetnje zaštićenim područjima i gledanje filma “The Thin Green Line” čemu se lani pridružio i NP Paklenica.
images

Kako bi se pridružili slavlju njihovog dana i uveličali važnost rendžera donosimo recept za koktel koji će se savršeno uklopiti u njihovo današnje slavlje.

The Lone Ranger

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj koktel su:

5 cl tequile

3 cl lemon juice

2 cl šećernog sirupa

6 cl rosé pjenušavog vina

Za dekoraciju – spirala od limunove kore

Kako ga izraditi?

Dodajte tequilu, lemon juice i šećerni sirup u shaker i napunite ledom. Dobro prošejkajte, zatim otvorite šejker i dodajte vino, nemojte šejkajti nego sve skupa procijedite u collins čašu punu svježih kockica leda.
Dekorirajte sa spiralom od limunove kore i uživajte!
The Lone Ranger