Najnovije

Pravo pravcato voće u boci!

Poznato je da za kvalitetan koktel treba koristiti kvalitetne sastojke, a mi smo otkrili jedan i jednostavno to moramo podjeliti s vama.

Rijetki proizvodi nas se dojme kao što nas se ovaj dojmio, ODK (Orsadrink) je na tržište izbacio voćne puree. Pakirani u bočice od 0,75 kg osiguravaju vrhunski okus svakom koktelu već sa izrazito malom količinom. Imali smo priliku koristiti ih i moramo reći da je to bila ljubav na prvi pogled.

Otvorili smo puree od jagode koji ima čak 50% PRAVE JAGODE i okružio nas je toliko intenzivan miris da smo ostali iznenađeni, a nas nije lako iznenaditi. Okus mu je izvrstan i već i mala količina je dostatna da ispuni usta okusom. Pakiranja su praktična, ušteda je maksimalna samim time što je okus stvarno intenzivan a i sama ambalaža je napravljena na izrazito praktičan način.

A kada smo već krenuli u degustacije, ipak smo mi Barmen.hr i smatramo da je sasvim u redu isprobati proizvod na onome na čemu je i namijenjen – koktelima.

Za ovu priliku odlučili smo se napraviti Caipiroske. Savršen koktel na kojem se mogu isprobati svi purei.

Za one koji nisu upućeni, izrada caipiroske je vrlo jednostavna, sve što vam treba je šećer, limeta i vodka. Limetu i šećer stavite na dno čaše i izgnječite, nemojte previše kako kora limete nebi ispustila gorke arome. Sada na red dolazi vodka, ulijte je unutra i malo promješate. Na kraju dodajte drobljenog leda do vrha čaše.

Velika prednost ovog koktela je što se savršeno slaže sa svakim dodatnim okusom i iz tog razloga smo se odlučili baš za njega. U 10 caipiroski ubacili smo okuse –  jagodu, malinu, mango, bananu, ananas, breskvu, borovnicu, lubenicu, kiwi i marakuju, iako smo se dvoumili radi velikog izbora okusa pošto su još dostupni i kruška, brusnica, papaja i šumsko voće.

Možemo reći da smo otvorili ljetnu sezonu, jer savršenije od ovoga ne može. Dovoljno je zaista jako malo purea da bi se postigao izvrstan okus, a od jednog koktela napravili smo deset verzija a još uvijek nismo sigurni koja je najbolja.

 Svaki od ovih purea može se koristiti i kao dodatak za smoothije, frapee, milkshakeove ili kao preljev za sladoledne kupove. Jednostavno su maksimalno iskoristivi. A kada jednom otkrijete proizvođača koji je izbacio kvalitetni proizvod, jednostavno morate baciti oko na ostatak ponude, i to je već drugi put da smo ostali ugodno iznenađeni.

Osim puree-a ODK ima u ponudi cijlu liniju sirupa za koktele i krema koje se mogu koristiti pri izradi deserta ili kave. Smatramo da su uspjeli pokriti i barmene i bariste i proizvod svakako preporučamo. Ako otkrijete neki novi i zanimljiv recept koristeći ODK javite nam da degustiramo. 🙂

Generalni uvoznik ODK proizvoda za Hrvatsku je Scorpio d.o.o. a sve možete pronaći i na njihovom Webshopu a često se pojavljuju i akcije na složbenom Facebook profilu.