Najnovije

Mali trikovi za povremene cugalice

Jeste li ikad bili na spoju, zabavljali se, ispijali čašu crnog vina a onda kasnije primjetili da su vam zubi puni ljubičastih mrlja? Ili ste možda prolili malo svog rozog ljepljivog koktela po hlačama od odijela?

Nevolje koje dolaze sa uživanjem u pijuckanju mogu biti velike i raznolike, ali postoji rješenje za njih, zapravo u više situacija da nego ne. Bez obzira trebate li na brzinu očistiti svoj ljubičaste zube, odstraniti mrlju sa hlača, postoji (relativno) jednostavno rješenje.

1. Uklonite mrlje

 

Prolili ste malo crnog vina po majici? Opet? Nema straha: ova navodno neuklonjiva tvrdokorna mrlja zapravo ima dostojnog suparnika: hladna voda, puno soli, i ako situacija to dopušta, ocat. Iako se možda čini pre dobro da bi bilo istinito (a moglo bi biti ukoliko mrlja pre dugo stoji i sasuši se), Real Simple prikazuje kako točno ova čarobna formula funkcionira.

Za sve ostale mrlje, uključujući one od ljepljivih koktela, piva i općenito bilo kojeg drugog pića, možda bi se trebali pobrinuti da sa sobom nosite Tide to Go olovku. Tretirate li mrlju odmah po nastanku najvjerojatnije ćete iz cijele situacije izaći čistih ruku 🙂

Ako baš ništa od ovoga ne pomogne, uvijek imate kemijske čistionice pa prepustite profesionalcima da se bore s vašom mrljom.

red-wine-505296_1280

2. BYO…koktel

Ako ste ikada poželjeli da “BYOB” (Bring Your Own Bottle) automatski uključuje i koktele a ne samo pivo i vino…razmislite, jeste li sigurni da ne uključuje? Postoje brojni načini kako da spakirate svoj koktel, na kraju krajeva, zato i postoje oni pakirani u boce… Jedan lakši način da spakirate i ponesete svoj koktel sa sobom je teglica. Ne samo da možete sebi smješati piće, možete i cijelom društvu (naravno ukoliko je teglica velika). Iako, imajte na umu da ukoliko se odlučite na to, bilo bi pametno da se držite jednostavnih koktela, dakle, držite se podalje od tekućeg šlaga i sličnih sastojaka. Najbolji za ovu priliku su Manhattan, Martini ili Margarita koji će ostati konzistentni, i uglavnom prvobitnog okusa. Uvijek možete negdje nažicati malo leda da dobro ohladite svoje piće, jednom kada ga prošvercate u klub.

mason-jar-691342_1280

3. Reci ne ljubičastim zubima

Bitke s crnim vinom nisu malene, a mrlje se često nađu i na drugim mjestima osim na vašoj omiljenoj majici, košulji, haljini… Nije neobično a ni rijetko da se nađete na finoj večeri sa čašom izvrsnog Pinot Noira i onda, od jednom, ko iz vedra neba, sjetite se da bi vam zubi mogli biti ljubičasti. Iako uvijek postoji opcija da u torbici imate putnu četkicu i pastu za zube, tako se možete pobrinuti i da nosite proizvod koji je zapravo namijenjen upravo ovim situacijama – Wine Wipes. Tako je, maramice osmišljene upravo za vaše vinom obojene zube.

lips-156991_1280

4. Oh, vaše pivo nije twist-off?

Prije ili kasnije, svi padnemo u zamku twist-off čepova: izgleda kao da je strelica na njemu, ali nikako se ne želi otvoriti bez obzira koliko se mučili i ogrebali ruke. Na svu sreću, postoji toliko načina za otvoriti taj mali tvrdoglavi čep. Ako pri ruci imate upaljač, ključ, pa čak i samo drugu bocu ili, pa, čak i stol, spašeni ste. Household Hacker je demonstrirao svaki od ovih načina za otvoriti bocu i domoći se svog najdražeg napitka.

 

bottle-caps-647830_1280

5. I ono kada nemate otvarač za vinske boce….

Iako je podjednako frustrirajuće kao kada nemate otvarač za pivo, kada vam fali otvarač s kojim možete odstraniti pluteni čep bi vas mogli skroz obeshrabriti. Da, mogli bi gurnuti čep u bocu sa štiklom (ne, nismo to nikada učinili….), ali bilo bi ljepše izbjeći komade pluta u vinu – pogotovo ako se radi o nekoj malo boljoj boci.

Umjesto toga, isprobajte inovativni otvarač – šarafciger i čekić metoda ako se smatrate spretnima (ne, nećete ništa razbiti). Mogli bi se čak okušati i u metodi sa kuhinjskim nožem. Postoje brojne kreativne tehnike, a Household Hacker se pobrinuo da nikada ne ostanemo žedni.

 

wine-780102_1280

Preuzeto sa: Liquor.com