Najnovije

Kukuruz u koktelima – novitet godine.

Ludnica za zdravljem i smoothijima pokrenula je trend korištenja novijih sastojaka kako bi se postigao poseban okus. Nije nepoznato da se povrće poput krastavaca, celera ili rajčice može naći u koktelu, a sada službeno postoje i kokteli s kukuruzom.

Povrće je sveprisutno u industriji alkoholnih pića. Kukuruz se pojavljuje u proizvodnji viskija ili vodke, uz pšenicu i ječam i ostale žitarice. No do sada se pojavljivao samo u proizvodnji a novi trend svrstao ga je među najtraženije okuse. Pića su se počela proizvoditi s okusom kukuruza i počeo se pojavljivati u koktelima.

U travnju 2013., Mezcal Vago Elote je prvi dodao prženi kukuruz uzgojen na farmi njihovog destilera Aquilina Garcia Lopeza. Rezultat je bio slatkasti okus koji je od tog pića napravio tekućinu koja “klizi” niz grlo. Ta pitkost je prevladala i u izradi koktela. Čarobni rezlutat dobije se mješanjem okusa agave sa slatkim kukuruzom. Pionir koktela sa kukuruzom pojavio se u baru Wallflower u New Yorku. Ime mu je bilo prikladno – Cornelia, čiju bazu čini upravo mezcal. Osim baze u nju je dodan puree od kukuruza te dekoracija od nekoliko kapi ulja od bosiljka. Glavni barmen Xavier Herit kaže da je piće inspirirano ohlađenom kukuruznom juhom sa bosiljkom koju je jeo u restoranu.

Ako ste ljubitelj pića sa malo više teksture, Crni Mrav (The Black Ant) – meksički restoran i koktel bar u East Villageu ponosi se korištenjem bizarnih sastojaka poput prženih skakavaca i mrava u svojim pićima. Na sreću, niti jedan od tih sastojaka zapravo nije u koktelu Yum Kaaxa. Piće nazvano Mayan maize god je kobinacija mezcala, soka od kukuruza i lime juicea.

Bar La Condesa u Texasu je pokrenuo trend nakon jednog uspješnog eksperimenta. Uspješno su samljeli zrna kukuruza i tom okusu pridružili đumbir, ananas i limun. Moramo priznati da je to svakako kombinacija koju bi isprobali.

Također valja spomenuti i kokice (popcorn), ali ovaj put ne kao grickalice uz piće. Koktel Popcorn Sazerac bazira se na bitteru s okusom kokica, a The Aviary bar u Chicagu je odlučio taj okus kombinirati s rumom.

popcorn-731053_1280

Lani je Caitlin Corcoran osvojila prvo mjesto na jednom natjecanju sa svojim koktelom koji se sastojao od kukuruzne kreme, tequile i krupicom napravljenom od kokica.

Trend kukuruza proširio se u svijetu koktela, iskreno, jedva čekamo vidjeti što je sljedeće. Ako imate neke prijedloge, svakako nam se javite i možemo nešto smisliti skupa 🙂