Najnovije

Koktel od sipe??

Psst. Ti. Da, ti. Zanima te nešto novo, nešto divlje, nešto apsurdno? Pogledaj pod more.

Lignje, i ostali glavonošci općenito, imaju sposobnost ispustiti crnu tintu kada se usjećaju ugroženo i na taj način pokušavaju pobjeći predatoru. Ovo je drevna evolucijska taktika koja fascinira filozofe i mislioce još od doba Aristotela.

Na drugom kraju životinjskog carstva, barmeni i ostali avanturistički degustatori općenito,imaju sposobnost i mogućnost popiti crni koktel kada se osjete ugroženi monotonijom. Ovo je relativno novi trend koji fascinira goste još od sredine 2014. godine.

Pripravljanje hrane sa tintom sipe ili lignje nije ništa novo. Vizualizirajte crnu talijansku paštu ili crni rižoto. Pa, zašto takvu hranu nebi isprali sa crnim koktelom?

Najdostupnija tinta koja se koristi u komercijalne svrhe je zapravo tinta sipe a ne lignje. Točan kemijski sastav tinte razlikuje se od vrste do vrste, ali sama boja dolazi od melanina, istog onog koji pigmentira ljudsku kožu i pomaže nam u zaštiti od sunca. Jeste li već ožednili?

Kako ga napraviti?

Kupili smo malo tinte u malenom pakovanju za umake u nekom supermarketu sa morskim plodovima i ribljim proizvodima. Kad smo otvorili, bla je to viskozna, ljigava, želatinasta, neprozirna, nešto poput želea iz noćne more.

Tinta ima lagan slankasti okus, tako da se lijepo uklapa u pića poput Margarite, Bloody Mary ili Dirty Martini. To nam se nekako učinilo prelagano. Kada već koristimo biološko oružje morskog čudovišta, zašto ne napraviti korak dalje, izaći iz okvira. Što kažete na pogrebno crni koktel Corpse Reviver No.2?

The Corpse Unreviver

Sastojci

  • 5 kupina
  • 5 cl tequile
  • 3 cl Lillet Blanc
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl svježe ocijeđenog limuna
  • 1 uštrcaj absintha
  • 0,5 cl tinte od sipe
Čaša koja će vam trebati je Coupe
Dekoracija je spirala limuna i kupina
PRIPREMA:
Dodajte kupine i sve ostale sastojke osim absinthea i tinte u šejker. Izgnječite muddlerom pa dodajte preostale sastojke te napunite šejker ledom. Dobro prošejkajte dok se sve dobro ne rashladi te procijedite u coupe čašu. Dekorirajte sa spiralom od limunove kore i kupinom. Upravo ste si napravili vrhunski koktel zstvoren za ljetna uživanja u hrani.