Najnovije

Denis Horvat prvi uspješno položio ispit iz Professional Flaira

Nakon mukotrpnih 50 sati treninga, lomljenja i tupih udaraca staklenih boca i šejkera, Denis Horvat uspješno je položio ispit tečaja Professional Flair. Uz njega je cijelo vrijeme bio trener flaira Siniša Novković bolje poznat kao Sinkeey.

Barmeni koji uspješno svladaju ovaj segment svog posla izvrsno se zabavljaju i još bolje zarađuju. Barmenov zadatak nije samo poslužiti piće već i animirati gosta, samim time treba raditi na sebi i usavršavati i nadograđivati svoje znanje .

Odlučili smo mu postaviti par pitanja da vidimo kako mu je bilo na tečaju Professional Flaira

Zašto si se odlučio upisati Professional Flair tečaj?

Lani sam završio Školu barmena u sklopu Udruge a najinteresantniji dio mi je oduvijek bio flair. Volim to zanimanje i ako već imam priliku biti bolji, zašto ne? Na kraju krajeva, kada radiš što voliš to je sreća.

 

Kad se rodila želja da postaneš barmen?

Bio sam “obični” konobar, ne da je to loše ili nešto ali nekako sam mislio da ipak mogu više. Samnom je radio jedan dečko koji je bio divljak sa bocama, stalno je nešto bacao, baš je uživao u tom poslu, i pomislio sam, zašto i ja ne bi to mogao. Nakon sezone raspitao sam se o barmenima i od kuda uopće krenuti. Koga god sam pitao više manje sam dobio isti odgovor – Barmen.hr. Na kraju sam se odvažio, upisao Školu barmena i tu sam se susreo sa Flairom. I Sinišom. Imali smo dosta treninga a kako me taj dio najviše zanimao odlučio sam se naučiti malo više i sad mi se konačno pružila prilika.

20150602_184205

Šta kažeš na našeg Sinkeeyja? Je li te namučio?

Ma nije jako. Povremeno je vrištao i urlao, ali realno, u tom trenutku je to bilo potrebno. Bitnije mi je da je stvarno imao maksimalno razumjevanja i strpljenja. Drago mi je da sam ga imao priliku bolje upoznati, ipak će mi prije ili kasnije trebati savjeti i pomoć, a mislim da ne postoji veći zaljubljenik u Flair od Siniše.

 

4. Kakav je osjećaj biti prvi koji je završio napredni flair?

Dok mi niste rekli, nisam ni znao, lijep je osjećaj. Trenutno sam još više ponosan. Nije bilo lagano, ali svakako bi preporučio svima koji se vide u svijetu barmena da upišu flair. Mene je oduševilo.

10294280_10202681508451392_1594408046901105334_n

5. koji je sljedeći korak? Gdje se vidiš?

Pa, za početak ću odraditi sezonu jer želim pokazati koliko sam naučio. Nakon toga ću krenuti na natjecanja. Drago mi je da je Udruga tu da stoji iza mene i gura me naprijed. Volio bi savladati i fire show, to će definitivno biti jedan od sljedećih koraka. A sada prvo idem malo zaraditi pa nastaviti sa treninzima još intenzivnije.

 

Puno sreće na sezoni i samo se nastavi truditi. A za sve koji su zainteresirani za dodatne tečajeve rezervirajte svoja mjesta za nadolazeću sezonu edukacija koja kreće u 9. mjesecu.

 

Vaš Barmen.hr