Najnovije

Hobby Barmen u The Beertiji

08.05.2015. u organizaciji s Coca-Cola HBC Hrvatska organizirali smo edukaciju za trgovačke putnike Coca-Cole sa Riječkog područja. The Beertija na Trsatu velikodušno je ustupila na korištenje predivan prostor kako bi svaki od putnika mogao odraditi praktični dio edukacije.

Nadograđivanje znanja zaposlenika prošlo je u veselom tonu i dečki su se zaista potrudili kako bi svladali gradivo. Uvod u predavanje započeo je prezentacijom proizvoda iz asortimana sa kojima se svaki dan susreću. Predstavili smo im možda malo manje poznate činjenice o proizvodima kojima su okruženi.

Govorili smo o viskiju, posebice o Jack Danielsu, The Famous Grouseu i The Maccalanu. Objasnili sastojke, način proizvodnje i posebne okuse koje svaki od ovih viskija ima. Druga lekcija odnosila se na konjak i brandy. Tu se istaknuo Remy Martin, a naglasak je stavljen i na Metaxu. Zatim je uslijedila lekcija o Vodki gdje je glavna tema bila Finlandia, potom smo prešli na rum. Od ruma smo istakli Brugal rum, Extra Dry i Anejo. Osim baznih pića dotakli smo se i likera gdje smo iznjeli činjenice o Southern Comfortu, Cointreau i Chambordu.

Osim samih proizvoda sa kojima rukuju svakodnevno, morali su se upoznati sa svom barskom opremom koja je bila potrebna da bi uspješno savladali praktični dio edukacije. Nakon toga krenulo se na izradu koktela.

Izrada je protekla izvrsno, i dečki su se snašli bolje od očekivanog. Naučili su koje koktele je moguće izraditi sa pićima sa kojima su upoznati. Izrada koktela je prošla u veseloj atmosferi i na kraju edukacije svi su zasluženo zaprimili diplome i recepture koktela koje su izrađivali kako bi svoje znanje proširili na način da s njima upoznaju ugostitelje koji su spremni unjeti malo promjene u svoje objekte.

Pogledajte galeriju slika: