Najnovije

Dobra kava u Istri i na Kvarneru

Nakon 4 dana predavanja, jučer smo dobili 2 nova barista. Zasigurno za barem malo povećali kvalitetu kave u Istri i na Kvarneru.

Tečaj za bariste obuhvaća teoretski i praktični dio nakon kojeg polaznici pristupaju ispitu gdje mentor testira koliko su svladali umjeće kroz tečaj. Pogledajte kako su se naši novi baristi snašli pred tim izazovom 🙂

 

Pogledajte još jednom sadržaj Tečaja za bariste i pripremite se za nadolazeće tečajeve.

Sadržaj škole:

  • Teorijske osnove o kavi, upoznavanje učenika s poviješću i kulturom kave
  • Praktični dio – Uz nadgledanje i pomoć učitelja učenici će svladati
  • tehnike izrade kave, zagrijavanje mlijeka i kombinacije toga
 Teoretski dio:
  • Što je kava i gdje raste
  • Povijest kave – put kave oko svijeta
  • Od plantaže do šalice
  • Berba i proces obrade
  • Klasifikacija i bodovanje
  • Skladištenje transport i kupovina
  • Tehnike spravljanja savršenog espressa
Praktični dio:
  • Upoznavanje sa aparatom i mlince
  • Čistoća i održavanje radne površine
  • Razlike između arabice i robuste, degustacija arabice i robuste, različitih mješavina arabice,te sorti arabice
  • Tehnike za spraviti savršen espress
  • Zagrijavanje mlijeka – kako napraviti mikropjenu
  • Svježe vs. trajno mlijeko
  • Osnove latte arta

Mjesto održavanja: Tečaj se održava u centru Rijeke u prostorima Udruge, Ciottina 19/1.

Moguće je organizirati Tečaj za bariste na svim lokacijama s minimalno 6 polaznika i osiguranim preduvjetima.