Najnovije

Skoro popunjeni, požurite!!

Kratka ali slatka obavjest za sve koji su zainteresirani za upis u školu barmena 02.02.2015.

Preostalo je još samo jedno slobodno mjesto. Ovu grupu ste brzinski popunili i radujemo se upoznaanju sa svima vama već ovog ponedjeljka. Škola barmena traje 100 sati i tamo vas pripremamo u svakom mogućem pogledu na ono što vas čeka već ove sezone ako se pokažete i dokažete. Naši barmeni na svoj novi posao izlaze spremni. 

Rado asistiramo u pronalaženju posla svima koji se dokažu kroz cijelu školu svojim trudom, zalaganjem, ponašanjem i znanjem. 

Evo još par sitnica koje možda niste znali….

Škola barmena je edukacijski program u organizaciji Udruge konobara i barmena Hrvatske. Udruga djeluje od 2003. godine i konstantno unapređuje znanja svojih mentora i predavača kroz razne edukacije. Edukacijom predavača kontinuirano raste i kvaliteta škole barmena.  Škola barmena se odvija prema standardima WFA čiji je ambasador za Hrvatsku upravo predsjednik Udruge Zoran Lukić.

Sa završenom školom barmena dobiva se diploma, koja je upravo radi standarda po kojima radimo, priznata u gotovo cijelom svijetu.

Svaka škola se odvija u malim grupama jer je naglasak na pojedincu te njegovom usavršavanju. Raspolažemo s bazom od skoro 400 različitih pića iz cijeloga svijeta od kojih polaznici na satu pripremaju koktele i tako usporedno usvajaju teoriju i praksu. Tijekom škole barmena polaznici osim same pripreme koktela uče i o komunikaciji sa gostima, osnove menadžmenta te kako pripremiti i održavati uredno svoje radno mjesto. U sklopu edukacije uključen je i gratis free style flair bartending za početnike koji zajedno sa znanjem pripreme koktela čini kompletnog barmena koji osim usluge pruža i animaciju sa znanjem atraktivnog načina pripreme pića.

Škola barmena traje mjesec dana, odnosno 100 sati. Kroz tih 100 sati polaznici uče o povijesti, legendama, baznim pićima te recepture za više od 100 koktela. Predavanja se odvijaju svaki dan (pon-pet) po cca. 4 sata dnevno, a po potrebi se ostaje i duže, sve dok svim polaznicima nije kristalno jasno gradivo koje se taj dan obrađuje.

Kroz cijelu školu kontinuirano se prati i ocjenjuje rad i ambicioznost svih polaznika te se njihovo znanje kontrolira ispitima nakon svake cjeline. Osim teorije koja čini osnovu ovog zanimanja, naša škola svim polaznicima osigurava praksu i rad u realnim uvjetima za vrijeme škole. Za vrijeme prakse naši mentori ocjenjuju polaznike i zapažaju njihovo ponašanje u šanku, urednost, kolegijalnost, snalažljivost i slično.

Škola barmena organizira se u malim grupama jer je bazirana na individualnom pristupu svakom pojedincu. Svim polaznicima se posvećuje jednaka pažnja i malene grupe osiguravaju kvalitetnije usvajanje gradiva i znanja.

Polaznike se kontinuirano ocjenjujemo tijekom cijele škole, a najboljima asistiramo u pronalaženju posla kod naših partnera. Svi koji zapošljavaju barmene koji su položili školu barmena u sklopu naše Udruge znaju koliko su oni kvalitetni čime osiguravamo izvrsne suradnje sa vrhunskim ugostiteljskim objektima.