Najnovije

Poznate ličnosti pretočene u čaše

merlinka

Inspirirani sa 8 „ikona” 20. st. uključujući Coco Chanel, Marilyn Monroe i Sir Winstona Churchila bar u Londonu stvorio je kolekciju koktela koji nose imena nekih od najvećih celebrityja

„Svaki koktel je pažljivo stvoren da proslavi najpoznatije ličnosti 20. st. Okus i prezentacija jednako su bitni kao i priče koje su nadahnule kolekciju koktela” kaže Emilio Moscati, menadžer bara.

Krenimo sa koktelima i sastojcima….

       Edith Piaf

Francuski slavuj Edith Piaf poznata je i po tome što ljubiteljica Konjaka i Pernoda koji ujedino i čine bazu ovog koktela. Ostali sastojci su francuski liker od đumbira, sok ananasa i limuna, sa dodatkom okusa kupine i borovnice te uštrcajem lavandinog bitera. Pažljivo promišljena dekoracija za ovaj koktel je latica ruže kao spomen na pjesmu koja ju je i proslavila: La Vie en Rose

winston

Winston Churchill

U namjeri da se asocira na agresivnu narav Britanskog premijera, barmeni The British Bulldoga iskombinirali su jedan od najdražih whiskija – Johnny Walker sa Kamm &Sons Engleskim medom gorkastog okusa, sok limuna i nekoliko kapi Fernet Branca. Ovaj mali ali žestoki koktel poslužuje se sa ledom a dekoriran je grančicom ječma i kriškom limuna.

Marilyn Monroe

Vječna ljubiteljica šampanjca, Marilyn Monroe jedna je od najpoznatijih ličnosti, a upravo šampanjac čini bazu koktela posvećenog upravo njoj. Kombinacija šampanjca, ruma s okusom kokosa, krastavca, hrena, soka od limuna bjelanjka te Apple air emulzije daje jednu zanimljivu svjetlo zelenu nijansu, koja je ujedino nijansa omiljene haljine (Emilio Pucci) poznate glumice.
Drska kombinacija završava se šećernim sirupom, celerovim biterom i tri ružine latice u spomen na činjenicu da je njezin bivši muž nosio crvene ruže na njezin grob čak 20 godina nakon njezine smrti.

Frank sinatra

Frank Sinatra

Američki pjevač Frank Sinatra je ovjekovječen u koktelu – Sultan of Swing. Sa bazom koju čini Jack Daniels, za koji je dobro poznato da je bio njegov najdraži whiskey, ovaj koktel se poslužuje u malenoj ploski. Kombinacija slatkog i gorkog, odnosno Jack Danielsa sa Aperolom, Martinijem (Extra Dry) i likerom oraha čini dobitnu kombinaciju koja apsolutno asocira na ovu legendu.

Coco Chanel

Koktel posvećen ovoj modnoj ikoni poslužuje se u crnoj šampanj čaši koja asocira na „malu crnu haljinu” za koju je Coco tvrdila da mora biti u ormaru svake žene. Ovaj koktel čini kombinacija šampanjca, likera od bazge i Kummel-a te srdačnošću izrade i posluživanja koja asocira na eleganciju Chanel No. 5. Elegantna mješavina dovršava se uštrcajem limunovog soka i kockicom smeđeg šećera.

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Poznat po svojoj ljubavi prema Mohitu i Daiquiriju u kojima je uživao za vrijeme koje je proveo na Cubi, Ernest Hemingway ostao je zapamćen za sva vremena, a sada mu je posvećen i koktel. Sa obrubom paprenog Perique Tabacco likera, ovaj moćni koktel ujedinjuje Havana rum sa aromom cigare i Antica Formulu, a dovršava ga se biterom od čokolade i dekorira spiralicom kore grejpa.

Mistinguett

Poznata Francuska glumica Mistinguett (rođena Jeanne Florentine Bourgeois), koja je redovito nastupala u Moulin Rogue 1920-ih, dobila je svoj koktel koji se sastoji od absintha, Cachace, St Germaina i Triple Seca. Dovršavanje koktela radi se sa šećernim sirupom, bjelanjkom, Angostura biterom i limunovom pjenom. Kao dekoracija se na vrh stavljaju listići mente.

Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth II

Naravno, kolekcija ovog britanskog bara nebi bila potpuna da ne poslužuju koktel svojoj najpoznatijoj kraljici. Ljubav kraljice prema ginu i aromatiziranom aperitivu od crnog vina (Dubonnet) dobro je poznata, tako se koktel posvećen njoj bazira upravo na njima. Sa dodatkom Dry gina sa jasminovim sirupom poslužuje se u porculanskoj šalici za čaj kao asocijacija na ritualnu popodnevnu čajanku u dvoru. Deoraciju čini spirala naranče na grančici ružmarina.

Izvor: http://www.thedrinksbusiness.com by Lucy Shaw