Najnovije

“Kvalitetan barmen svugdje se cijeni!”

josip lucic

Donosimo vam intervju s Josipom Lučićem:

1.) Kada si se prvi put zainteresirao za zanimanje barmena?

Prvi put sam sam se počeo zanimati za posao barmena prije 4 godine. Onda sam postupno skupljao sve više informacija i zaključio da je to ono čime se želim baviti.

2.) Gdje si čuo za školu barmena i kada si je položio?

Kada sam se ozbiljnije zagrijao za mogućnost bavljenja tim poslom počeo sam razmatrati opcije koje mi se nude kako bi što bolje savladao znanje tog zanata. Tražio sam što kvalitetniju edukaciju. Tako sam naišao na barmen.hr i vidio da omogućuju školu za barmene što je u tom trenutku bilo točno ono što sam tražio. Raspitao sam se i vidio da su reference izvrsne te sam upisao i završio školu 2013. godine.

3.) Koje ti je do sad bilo najdraže rado mjesto i gdje?

Nakon završene škole, prvu sezonu sam odradio u BB Clubu Hvar. Pošto mi se svidjelo i dokazao sam se, smatram da mi je sezona bila dobra pa sam na isto radno mjesto zaposlen i sezonu poslije. Možda ću vam iduće godine moći odati više dojmova i sa vama podjeliti iskustva i sa nekih drugih radnih mjesta.

4.) Jesi li sudjelovao na kakvim natjecanjima I kojima?

Za sada sam sudjelovao u CroFlair league i na par međunarodnih natjecanja po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svakako se planiram još natjecati tako da, budite u toku 🙂

5.) Dali bi preporučio ljudima da upišu školu barmena?

Naravno da preporučujem školu barmena. Svi koji žele napredovati u ugostiteljstvu i oni koje to zanima bi je trebali upisati. To je jedno izvrsno bazno znanje za svakoga ko se misli baviti poslom barmena. Naravno da se I nakon škole treba nastaviti truditi i učiti jer u ugostiteljstvu stalno nastaju novi trendovi i razvijaju se nove ideje.

6.) Koliko već radiš kao barmen?

Za sada, 3 godine, ali svakako mislim i nastaviti. Škola barmena samo me je još jače zagrijala za to zanimanje i svakako se vidim u njemu još dugo vremena.

7.) Tko ti je najveća inspiracija od poznatih barmena?

Alexander Shtifanov, po meni najbolji barmen na svijetu. Iako ih ima mnogo koji su zaista kvalitetni.

8.) Cijene li se barmeni više vani ili u Hrvatskoj?

Mislim da su možda cjenjeniji vani, ali nema neke razlike. Ukoliko je barmen kvalitetan i u Hrvatskoj se njegova profesija jako cijeni.

9.) Imaš li kakav savjet za naše polaznike i one koji su već završili školu?

Moj savjet za njih je, ukoliko ih to stvarno zanima, da se obavezno i nakon škole nastave educirati i pratiti trendove. Vježba i učenje novih stvari uvijek se isplati. Dakle, trening, trening, trening, trening… hahahahah

10.) I jedno opušteno pitanje za kraj….koji ti je najdraži koktel?

Svaki koktel je dobar na svoj način, ali ako već moram izabrati, moj prvi izbor je Mai Tai. Pusa.