Najnovije

Istraživanje kaže: 60% pivopija već na prvom spoju uskače u krevet

hefeweizen-455578 640

Whishlist je proveo zanimljivo istraživanje među svojih 1000 članova. Zanimale su ih navike članova kada dođe do ostavljanja prvog dojma na spoju.

Žene su zamolili za njihovo mišljenje a rezultat je bio da je čak 25% žena reklo da je najmanje privlačno kada vide muškarca s Pina coladom u ruci, naime, smatraju kako je to „ženskasto piće”. Čak 62% žena smatra da je piće koje odaje pravu „muškost” Whiskey s ledom, i radije će prići muškarcu koji pije upravo to.
Iznenađujući rezultat se pojavio kod ispitivanja muškaraca, naime prema glasanju je zaključeno da jedina stvar koja muškarce odbija više od žene s čašom šampanjca u ruci je žena sa čašom mlijeka u ruci.
Sudeći prema ovom istraživanju, ono što naručite na spoju definitivno ostavlja veliki dojam. 25% muškaraca je priznalo da se zapravo ohlade od žene koja naručuje najskuplje piće ili naručuje najskuplje jelo na jelovniku. Jedina stvar koja je još gora od toga da naručuju najskuplju stvar je da ne naručite ništa, tako bar kaže njih 35%.
Generalno gledano, 65% žena i 55% muškaraca se slaže da je jednostavno, neformalno piće u opuštajućoj okolini svakako privlačnije od romantične večere uz svijeće, bar što se tiče prvog spoja.
Ovo istraživanje je zapravo nastalo nakon tvrdnje jedne Američke stranice za spajanje samaca koja tvrdi da kod muškaraca i žena koji piju pivo postoji čak 60% veća vjerojatnost da će već na prvom spoju ili jako rano u vezi spavati sa svojim odabranikom.
Jenni Trent Hughes, stručnjakinja za veze u eHarmony-ju kaže: „U našem surovom vremenu, skupi spoj nije i privlačan spoj. Razmetljivost će vašeg partnera ostaviti hladnim poput leda.”
Ostale statistike koje su se pojavile prilikom istraživanja:

Statistike o ženama:

40% žena je priznalo da na spoju manje jede nego inače
25% žena je glasalo da je Pina Colada najmanje privlačno piće u muškim rukama
65% žena je reklo da preferira neformalno piće na prvom spoju više od skupe večere
34% žena bi odbio muškarac koji u restoranu ne naruči ništa za jesti a 25% njih odbija ukoliko muškarac naruči isto što i one
62% žena je odlučilo da je „najmuževnije” piće whiskey s ledom

Statistike o muškarcima:

1 od 3 muškarca (njih 35%) jede manje na spoju
25% muškaraca smatra odbojnim kada se žena odluči za najskuplje jelo u ponudi
34% muškaraca smatra odbojno kada žena ne naruči ništa za jesti u restoranu
65% muškaraca preferira neformalno piće u opuštenoj atmosferi na prvom spoju
22% muškaraca odbija žena koja na spoju naruči mlijeko

Izvor: The drinks business by Martin Crummy