Najnovije

I barmeni imaju svoj dan… znate li tko im je zaštitnik?

Odbrojavamo još svega par dana do početka nove škole barmena. Polaznici su nabrijani i spremni naučiti sve što jedan kvalitetan barmen mora znati kako bi razvio svoju karijeru. Ponedjeljak 02.02.2015. upoznati ćemo se i osobno sa mladim nadama.

Zašto smatramo da je ova škola barmena posebna? Neznajući što se obilježava u tom tjednu svake godine, odabrali smo taj datum jer nas je nekako privukao.
Dakle, nova škola barmena započinje svega par dana prije svjetskog „Dana Barmena”.

Svjetski “dan barmena” slavi se 6. Veljače svake godine na dan Sv. Amanda. Svetac zaštitnik proizvođača vina i barmena – Sv. Amand (biskup iz Maastrichta koji je živio između 584 i 679 godine) zaslužan je za evangelizaciju i pokrštavanje regija u Francuskoj i Njemačkoj koje su bile poznate po proizvodnji vina. Postao je službeni zaštitnik vinara, pivara, barova i restorana te konačno i osoblja bara gdje spadaju i barmeni.
Nije slučajnost što je struka barmena dobila svoj datum u godini.
Ovaj posao nije ništa lakši ni manje poseban od vozača autobusa, učitelja ili vatrogasaca. Nekada barmeni u smijeni rade i kreću se i više od 24 sata, osim toga, s vremenom postanu vrhunski psiholozi i često znaju pogoditi koje piće treba gostu u kojem trenutku.

Škola barmena stvoriti će još 8 novih vrhunskih barmena na kojima je sada da u ovih mjesec dana daju sve od sebe i učine nas ponosnima kao što će jednog dana i buduće poslodavce.