Najnovije

Koktel s tekućim dušikom gotovo ubio djevojku

10620585-small

Znamo da barmeni nekada žele od koktela napravit show, da žele biti atrakcija i zapaženi, i to apsolutno podržavamo, ali naletili smo na jedan slučaj gdje je cijela priča otišla korak pre daleko i uzrokovala gotovo smrtne posljedice.

Gaby Scanlon, 18 godišnja djevojka koja je svoj rođendan odlučila proslaviti na način da društvo i ona uživaju u raznim koktelima u Oscar Wine Baru. Nažalost rođendansko slavlje pretvorilo se u tragediju nakon što je završila u bolnici. Tadašnji barmen je odlučio da, kako bi koktel bio što spektakularniji dodati u kombinaciju alkohola malo tekućeg dušika kako bi koktel vizualno bio nenadmašan, ali presudilo je neznanje i neprofesionalnost.

Gaby je na kraju večeri završila u bolnici jer je i mala količina tekućeg dušika bila dovoljna da joj progori rupu na želucu. Iako korak do smrti, lječnici su joj uspjeli spasiti život. Umjesto nezaboravnog rođendana završila je hitnoj četverosatnoj operaciji gdje su joj jednjak spojili izravno na tanko crijevo.

Vlasniku i konobaru uručena je tužba zbog cijele situacije, parnica bi trebala započeti 09.02.2015. Jedina izjava vlasnika je bila da nije bio svjestan „dekoracije“ koju je barmen koristio.