Najnovije

Intervju sa Filipom Verbancem (Coca-cola HBC Hrvatska)

Kako ste zaključili da je posao voditelja razvoja kategorije jakih alkoholnih pića Vaš životni poziv?

– Možda je životni poziv pretežak izraz, ali svakako je činjenica da uživam u svojemu  poslu. Kao i kod svega u životu, uz znanje i želju i čimbenik sreće ima veliku ulogu. Tako je bilo i pri mojemu prelasku na trenutačni položaj. Nakon višegodišnjega rada u drugome odjelu u Coca-Coli HBC Hrvatska odlučio sam prihvatiti radno mjestu u službi koja se bavi razvojem jakih alkoholnih pića.

Jeste li, kad ste završili Ekonomski fakultet, mislili da ćete se baviti ovim poslom?

– S obzirom na to da sam, kad sam završio fakultet, već bio zaposlen u Coca-Coli HBC Hrvatska, znao sam koje su mi mogućnosti otvorene u toj tvrtki. No kako sam za vrijeme studiranja odabrao smjer Financije, želio sam raditi u nekoj od banaka ili tvrtka specijaliziranih za to područje. Danas se ne mogu zamisliti u toj ulozi i vjerujem da sam donio ispravnu odluku prihvaćajući posao u Coca-Coli HBC Hrvatska.

Kako ste odlučili krenuti u tome smjeru?

– Početak mojega rada u Coca-Coli HBC Hrvatska povezan je sa studentskim natjecanjem koje su 2009. godine organizirale studentska udruga eSTUDENT i Coca-Cola HBC Hrvatska. Nakon pobjede na tom natjecanju te dobivanja prakse u Odjelu za ljudske potencijale otvorilo se radno mjesto pripravnika u tadašnjemu Odjelu za prodaju te sam se prijavio na natječaj. Kako sam na tom radnom mjestu tijesno surađivao sa Službom za razvoj jakih alkoholnih pića, vrlo sam brzo shvatio da je to ono čime se želim baviti.

Kakav je točno opis Vašega posla? Što znači biti voditelj razvoja kategorije jakih alkoholnih pića?

– U najkraćim crtama: moj posao obuhvaća stvaranje, provedbu i praćenje planova za pojedinu robnu marku, osiguravanje prodajnih ciljeva za pojedinu robnu marku te razvoj i praćenje pokazatelja za robnu marku, kao što su svijest o pojedinoj robnoj marki ili njezinoj vrijednosti.

Je li to posao koji želite raditi do kraja života?

– U današnje vrijeme tako nešto ne postoji. Industrija jakih alkoholnih pića jako me zanima i trenutačno se i dalje vidim na nekome od položaja unutar nje.

Kako je raditi u jednoj od najvećih svjetskih tvrtka?

– Coca-Cola HBC Hrvatska tvrtka je koja svakomu zaposleniku omogućuje razvoj i učenje te daje poslovne mogućnosti usklađene s njegovim željama. Iskustvo koje se stječe u takvim tvrtkama zaista je veliko te otvara mnoga vrata i mnoge prilike.

Možete li navesti pozitivne i negativne strane svojega posla?

– S osobnoga gledišta pozitivne strane položaja na kojemu se nalazim sigurno su mogućnost rada na kreativnim projektima te činjenica da sve što napravite ima izravan utjecaj na tržište i potrošače. Uz navedeno imate priliku upoznati i mnogo različitih ljudi i raditi s njima. Ako volite raditi i preuzimati odgovornost te možete s poslom uskladiti privatni život, ovaj položaj nema negativnih strana.

Koje od pića koje zastupate najviše konzumirate  u svoje slobodno vrijeme?

– To je jako teško pitanje jer to zaista ovisi o prilici. Nakon dobroga jela ili teškoga dana volim popiti čašu Macallana ili Brugala 1888, u ljetnim mjesecima moj su izbor kokteli i miksevi s Brugalom, dok zima obično pripada The Famous Grouseu.

Hvala Vam na iscrpnim odgovorima, još jedno zabavno pitanje za kraj. Je li Vam hladnjak pun Coca-Colinih proizvoda? 

– U mojemu se hladnjaku uvijek može pronaći najmanje jedan Coca-Colin proizvod, a kako se vikend primiče, tako i broj Coca-Colinih proizvoda u njemu obično poraste.