Najnovije

5 Savršenih koktela za doček Nove godine

images

Oscar Buzz Cocktail

Aida-Mollenkamp-The-Oscar-Buzz-Cocktail-Recipe-hNišta ne kaže slavlje bolje od balončića. Ovo je koktel koji objedinjuje okus crvene naranče, šipka i šampanjca.

Koktel je napravljan od sezonskih sastojaka i napravljen tako da paše uz gotovo svako jelo.Malo je kompliciranija izrada ali vjerujte nam da se isplati.

Sastojci koji vam trebaju su:

Za bazu od naranče:

2 čaše vode

Pola čaše nerafiniranog šećera od šećerne trske

Kora 4 osrednje crvene naranče, sitno nasjeckane

2 mahune vanilije (presječene po dužini)

2 klinčića

¾ čaše svježeg ocijeđenog soka od crvene naranče (procijeđenog)

Za 1 koktel:

5 cl dobro ohlađene baze od naranče

2 cl likera od šipka

12 cl šampanjca

Uštrcaj gorke naranče

Spirala od kore naranče za ukras

Izrada:

Baza – vodu zakuhajte do vrenja, maknite sa vatre i umješajte šećer, nasjeckane kore naranče, vaniliju i klinčiće, mješajte dok se šećer skroz ne rastopi. Ostavite da se hladi bar 1 sat. Procijedite kroz sito, tekućinu bacite, a u smjesu koja vam je ostala dodajte sok crvene naranče i stavite hladit koliko god vremena imate na raspolaganju.

Koktel:

Ohladite čaše za šampanjac, dodajte ohlađenu bazu od naranče koju sete prethodno pripremili i liker od šipka. Čašu zatim do vrha napunite šampanjcem, dodajte malo bittera od naranče i ukrasite spiralicama. Sad je sve spremno za posluživanje.

Cherry Temple

shirley-templePošto smo sa prvim koktelom zakomplicirali, sada vam donosimo jedan vrlo jednostavan.

Za 2 koktela vam treba 6 cl grenadine, 36 cl šampanjca, 6 cl likera od bazge te uštrcaj soka limete. Za dekoraciju preporučamo da čaše napunite svježim trešnjama prije nego ulijete sve sastojke, to će mu dati dodatni voćni okus i izgledat će predivno.

Champagne Cocktail

ChampagneCocktailSve što vam treba za jedan koktel je:

1 kockica šećera

4 – 6 Uštrcaja aromatičnog bittera

Ohlađeni šampanjac

Spirala od limuna za dekoraciju

Na dno čaše za šampanjac stavite kockicu šećera. Zatim slijedi 4-6 uštrcaja bittera, i sve što vam je preostalo je natočiti šampanjac do vrha čaše i dekorirati spiralicom od limunove kore. Jednostavan i efektan koktel koji će očarati bilo kakve goste koji vam dolaze za Novu godinu.

The Brooklin Beauty

Sve što vam treba je 10 minuta za pripremu i sljedeći sastojci:

2 komada korice limuna

15 cl gina

6 cl likera od bazge

5 cl soka od limuna

Šampanjac

2 spiralice od limuna za dekoraciju

Ogulite dva komadića kore limuna, s njima ćete premazati unutrašnjost i rub čaše. U šejker stavite gin, liker od bazge i sok od limuna, napunite ga ledom i dobro šejkajte dobro jedno 15 – 20 sekundi. Procijedite u čaše i dolijte šampanjac do vrha, dekorirajte sa spiralicama limuna i poslužite.

Raspberry Champagne

The Brooklyn BeautyŠalica malina (nekoliko možete ostaviti za dekoraciju)

1 – 2 žličice meda

2 žličice vode

Vaš najdraži šampanjac

U blender stavite maline, med i vodu i blendajte dok ne nastane glatka smjesa. Procijedite kroz fino sito kako bi se riješili sjemenki. Stavite podjednako smjese u čašei dopunite čašu šampanjcem, dekorirajte sa malinama koje ste pustili sa strane i poslužite.