Najnovije

5 plamtećih koktela i shootera za vatreni petak :)

flaming-pumpkin-300x200Prvi na ljestvici Pumpkin Pie

Ovaj shooter odličan je za sve vas koji volite slatku pitu od bundeve. Možda idealan za noć vještica? 🙂 Sastojci su: 1 cl Kahlue, 1 cl Bailey’s Irish Cream i 1 cl Tequile, te malo cimeta.

Način izrade: Na dno natočite pažljivo Khaluu, na nju Bailey’s i na vrh lagano dodajte tequilu. Tequilu zapalite, po njoj pospite cimet i ispijte do kraja, okus kao pita od bundeve koja je upravo izašla iz pećnice.

Flaming-lamborghiniDrugi je Flaming Lamborghini.

Sastojci koji su vam potrebni su: 3 cl Kahlue, 3 cl Sambuce, 3 cl Blue Curacao i 3 cl Baileys Irish Cream.

Proces izrade je nešto malo kompliciraniji, ali isplati se. Natočite Kahluu i Sambucu u koktel čašu a onom koji pije dajte slamku. Bailey’s i Blue Curacao natočite svaki zasebno u svoju čašicu. Mješavinu u koktel čaši zapalite i ko je na redu neka počne piti, kada je pri dnu čaše ulijte Bailey’s i Blue Curacao u koktel čašu i neka se ispija dok se čaša ne isprazni. Nakon ovoga nemojte upravljati vozilima 🙂

Dr.-PepperNa trećem mjestu je Flaming Dr. Pepper, sve što vam treba je 2 cl Amaretta, 1 cl Bacardi 151° i pola čaše piva.

Izrada je zapravo vrlo jednostavna. Sve što trebate učiniti je natočiti Amaretto u čašicu, do vrha natočiti Bacardi koji će rasplamsati cijlu priču. Čašicu stavite u pivsku čašu i dotočite dovoljno piva da dođe do samog ruba čaše. Rum zapalite, pustite da malo gori. Puhnite da se ugasi, drmnite čašom u stol i ispijte. Pravi okus Dr. Peppera. 🙂

b52Na četvrtom mjestu je dobri stari i svima poznati B-52. Sastojci koji su vam potrebni  su 1 cl Kahlue, 1 cl Irish Cream (Bailey’s) i 1 cl Grand Marniera ili Cointreau i par kapi Strocha.

Posluživanje je jako jednostavno, prvo stavite u čašicu Khaluu, onda sloj Bailey’s Irish Cream-a, skoro do vrha lagano natočite Grand Marniera. Još malo pa gotovo, sada sve što morate je dodati par kapi Strocha, onome koji pije dajte slamku i zapalite Shooter. Ispijte u jednom gutu. (ako pijete bez slamke je topla preporuka da prvo puhnete i ugasite plamen. :))

flaming-cocktailPeto mjesto zauzeo je Bailey’s Comet. Trebat će vam 3 cl Bailey’s Irish Creama, 3 cl Butterscotch Schnapps, 2 cl Goldschlager-a, žličica Bacardia 151° i prstohvat cimeta.

Izrada je zapravo prilično jednostavna a piće jako pitko. Bailey’s, butterscotch schnaps i Goldschlager pomješajte u shakeru s ledom i procijedite u koktel čašu. Stavite plitki sloj ruma na vrh, zapalite ga i odmah pospite sa cimetom. Cimet će pucketati i svjetlucati kada padne na plamen. Nemojte da gori pre dugo jer će se Bailey’s zgrudati. Puhnite, nagnite i ispijte 🙂

Prepuštamo vam ovaj vikend da isprobate ovih 5 vrućih i gorućih pića. Javite nam kako je prošlo. 🙂