Najnovije

Što znači biti barmen?

Biti barmen je način života, a škola barmena je tu da vam ga omogući. Polaznici škole barmena koji je svladaju redovito već nadolazeće sezone nalaze poslove koji su odlično plaćeni a pritom i zabavni. Barmen je na prvom mjestu poznavalac pića i koktela a na poslijetku i animator što mu olakšava činjenica da je posao sam po sebi jedan od najzabavnijih.
Na stranicama HRT-a ovaj posao opisuju ovako:
“Školovani su barmeni na tržištu rada vrlo traženi. Ako spomenemo da je plaća početnika oko 6.000 kuna, a majstora i do 15.000 kuna, vjerujemo da će vas zanimati informacija da na jesen kreće novi ciklus edukacije.”
Upravo taj ciklus edukacije je ono što Vam mi omogućavamo. Škola barmena svim uspješnim polaznicima garantira posao i asistenciju pri zapošljavanju kod provjerenih poslodavaca.
Također vam donosimo interview sa she.hr sa Sašom Lovrenšćakom
„Šuška“ se da barmeni puno zarađuju, što od fiksnih plaća, što od „bakše“. Je li to zaista tako, odnosno je li riječ o pravilu struke ili i to ovisi o mnogočemu?
Pravim barmenima, koji žive ovakav život, plaća i novac nisu u prvom planu. Doduše, iako prolazimo kroz teška razdoblja, barmeni jesu jako dobro plaćeni, naročito s obzirom na naše standarde. Plaća je nagrada vašeg učenja, zalaganja i ulaganja u sebe.
Što najviše voliš u ovom poslu, a što najviše mrziš?
Svaki posao ima svoje dobre i loše strane, ponekad i neugodne situacije, ali to je sastavni dio posla. Zapravo svojim vještinama komunikacije pokušavamo na primjeren način riješiti bilo koji nesprazum, zbog što boljeg i kvalitetnijeg odnosa s gostom. Naš posao povezuje ljude, stvara nova prijateljstva i ljubavi, pa vjerujem i da većina barmena zato najviše voli raditi na moru tijekom ljetnih mjeseci.
Koje vještine su najvažnije za dobrog barmena/koktel majstora?
Ako ste ustrajni, komunikativni, volite zabavu, a ujedno ste i disciplinirani te volite slušati, onda ste pravi kandidat za budućeg barmena.
Imaš li kakav savjet za sve one koji kreću u to, na što paziti na početku, što izbjegavati, koje greške ne raditi?
Savjet početnicima je da ne miješaju gradivo jer drugi dan boli glava (smijeh). Trebaju vam upornost i želja za novim iskustvom u avanturama barskog života. Budite sigurni i vjerujte u sebe.”
Upisi za Školu barmena u Rijeci za termin 24.11.2014. još uvijek su u tijeku. Javite nam se, postanite  barmen i neka vam posao bude zabava.
Dakle ako ste se prepoznali u bilo kojem segmentu ovog članka, ako želite posao gdje je zabava na prvom mjestu a zarada je prati uz stopu te ako uz stečeno znanje želite raditi i povratiti si svoje ulaganje već u samom početku kontaktirajte nas na:

[email protected]