Najnovije

Đir po starom gradu

Simpatični vlasnik je rado podijelio s nama sve informacije o Điru,  a mi ćemo rado te iste informacije prenijeti Vama kako bi Vam predstavili jedinstveni događaj u našem gradu te kako bi ste ga Vi mogli uveličati svojom prisutnošću.
  1. Kako ste došli do ideje „Đir po Starom gradu“?
  2. Kako funkcionira „Đir po Starom gradu“?
  3.  Zašto ste se odlučili za naziv „đir“?
  4. Zašto ste se baš odlučili za utorak?
  5. Koji je cilj samog projekta?
  6. Kako to da su se udružila četiri kafića u jedan projekt? Obično je jedan drugome konkurent.
  7. Kakav je utjecaj imao projekt na Vaše poslovanje?
  8. Gdje navedeni event oglašavate i što označava logo eventa?
  9. Imate li u cilju nove projekte?

Jednom prilikom smo ja i vlasnici ostala tri bara, koji su inače moji prijatelji, sjeli na kavu i sinula nam je ideja da povežemo svoje lokale u navedeni đir po starom gradu. Ideju smo jako brzo realizirali. U tjedan dana sve je bilo gotovo.

U đir su uključena četiri kafića, a to su: Rahkia Bar, Garcon, Modesto i Stop.  Đir po starom gradu funkcionira na način da utorkom budu četiri ista pića na akciji u sva četiri kafića. Medica i pivo su nam baza, a druga dva pića mijenjamo svaki utorak. Uz dva naručena pića dobije se bon za besplatnu medicu u nekom od sljedeća tri kafića i tako se nastavlja đir po starom gradu. Također uz đir imamo i različite tematike utorkom. Na primjer, prošli utorak smo imali Moustache party, na kojem su svi gosti dobili brkove koje su mogli nositi. Naime, jedanaesti mjesec se obilježava brkovima, odnosno muškarci puštaju svoje brkove zbog podizanja svijesti o bolestima koje najčešće pogađaju muškarce, a posebice na opasnost od raka prostate. Tako da smo i mi htjeli biti dio cijele akcije koja se zove Movember. Ime projekta je potekao od engleskih riječi moustache (brkovi) i November (studeni).

Idući utorak je novi đir, pa tako i nova tematika. Pošto na utorak pada dan sv. Martina, poznatiji još pod nazivom Martinje, odlučili smo da taj dan prođe u vinskom tonu.

Đir je jako učestala riječ kod Riječana. Svi Riječani govore „Idemo napraviti đir po gradu“. Tako da smo mi uzeli tu riječ i odlučili napraviti đir po Starom gradu.

Srijedom se izlazi na Viškovo, četvrtkom je studenski dan, petak je petak, a subota je vikend i pod normalno je da se izlazi. Tako da smo se mi odlučili za utorak.

Prvenstveno druženje, ali također želimo podignuti Stari grad. Možete i sami vidjeti da se kopa na ulazu u Stari grad i praktički se Stari grad odvojio od Rijeke. Uvijek je živio, sad je pao u zaborav, a mi ga želimo opet oživjeti. Želimo da se priča o njemu.

Vlasnici ostala tri kafića i ja, kao što sam već naveo, smo prijatelji. Znamo se dugo i družimo se često na kavama. Možemo reći da mi imamo zdravu konkurenciju jer želimo svi imati prometa. Tako u biti i funkcionira cijeli projekt zato što jedan drugome šaljemo goste.

Veća je posjećenost nego prije projekta. Osjetna razlika je bila već prvi utorak samog događanja i moram napomenuti da nam razni profili gostiju dolaze. Najviše studenti i konobari jer konobari ne mogu izlaziti van vikendom jer je vikend udaran. No, ima i onih nezaposlenih, a i zaposlenih koji su iz izlaska znali ići na posao.

Oglašavamo ih preko plakata po fakultetima, a i facebook je broj jedan u oglašavanju. Svi kafići koji sudjeluju u projektu imaju iste majice s logom eventa. Logo označava gradsku uru koja se nalazi na ulazu u Stari grad.

Imamo u cilju još masu projekata. Upravo radimo na jednom velikom projektu, ali ne bih htio odati o čemu se radi. Bit će to iznenađenje.

Mi samo možemo reći da je jako lijepo što se podiže svijest o Starom gradu i što su se četiri kafića udružila u jedan divan projekt koji potiče druženje među građanima naše Rijeke. Nadamo se da ćete se, i Vi koji ovo čitate, pridružiti điranju ulicama Starog grada, te da će Vas ljubazni domaćini, a i nasmijani konobari uveseliti početkom napornog radnog tjedna. Nas su oduševili, sigurni smo da će i Vas. Kažu inače da je utorak slab korak, ali sigurni smo da Vama neće biti uz  Đir po starom gradu 🙂