Najnovije

Poslovni Uzlet Rijeke

Za Poslovni uzlet koji će se danas održati u Rijeci vlada sve veći interes, posebno za predavanja o financiranju projekata energetske učinkovitosti i pripremi projekata za fondove Europske unije. Kako je u srijedu na konferenciji za medije održanoj u Rijeci naglasio glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, namjera projekta Poslovni uzlet je poticanje malog i srednjeg poduzetništva i unapređenje znanja poduzetnika.

“Ove je godine fokus na četiri cjelodnevne manifestacije. U Rijeci organiziramo treću manifestaciju s ukupno 12 predavanja s ciljem optimizacije poslovanja i podizanja konkurentnosti”, istaknuo je Šimatović. Među predavanjima, vrijedi istaknuti predavanje o besplatnom oglašavanju na društvenim mrežama, zatim o mogućnostima financiranja projekata energetske učinkovitosti te pripremanju projekata za financiranje iz europskih fondova.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika grada Rijeke naglasio je da je grad pružio svu potrebnu infrastrukturu za Poslovni uzlet. “Cijenimo da je ovaj projekt od iznimne važnosti. Za sada najveći interes vlada za predavanja o energetskoj učinkovitosti i projektima za europske fondove. No, vjerujem da će biti interesa i za internetsko oglašavanje”, kazao je Filipović. U okviru manifestacije, predstavnici grada Rijeke predstavit će dobre prakse u korištenju IT tehnologije, dodao je Filipović.  Posebno je naglasio da ovu srijedu istječe rok za prijavu za startup inkubator. “Od 2008. dodijelili smo 505 potpora u okviru inkubatora”, ističe Filipović.

Izvor: poslovni.hr