Najnovije

Nova stranica Share Croatia prenosi foto i video zapise turista o Hrvatskoj

Kampanja se temelji na ideji dijeljenja iskustava koja su turisti doživjeli na putovanjima po Hrvatskoj.

Novost je upravo u konceptu prema kojem su u ulozi glumaca, režisera, modela i prezentera Hrvatske stvarni ljudi koji su je posjetili i svoja iskustva žele podijeliti sa svijetom. ,

Napravite selfie fotografiju ili video, označite hashtagom #LoveCroatia i #ShareCroatia te podijelite na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Vineu. Svi objavljeni materijali bit će objedinjeni na web stranici koja u stvarnom vremenu prikazuje doživljaje turista diljem Hrvatske.

Na stranici će se, od danas pa do kraja rujna, provoditi i nagradna igra u kojoj korisnici imaju šansu osvojiti sedmodnevno putovanje u Hrvatsku za dvije osobe.

Istodobno, HTZ-ova promotivna kampanja ‘Visit Croatia. Share Croatia.’ bit će prisutna i na wi-fi instalacijama„Hotspot Croatia“, koje označavaju javne prostore besplatnog pristupa Internetu, prema programu što ga drugu godinu zaredom provodi Ministarstvo turizma.

Wi-fi interpretacija/instalacija kao novi turistički sadržaj, ne samo što obilježava prostor na kojem je omogućen besplatni pristup Internetu, već i animira goste da snimanjem fotografija s instalacijom (npr. snimanjem selfie-a i sl.) na kojoj piše ime destinacije, slanjem tih fotografija preko društvenih mreža promoviraju hrvatska turistička odredišta.

Ove je godine za internet ili online oglašavanje hrvatskog turizma, prema Programu rada HTZ-a, predviđeno ukupno32 milijuna kuna, a za offline oglašavanja ukupno blizu 55 milijuna kuna, što je u odnosu na realizirano u prošloj godini porast za oko 70 posto, odnosno za 82 posto, uz napomenu da predviđeni iznosi za ovu godinu uključuju i PDV.

U strukturi online oglašavanja za ovu godinu najviše, 18,8 milijuna kuna ili oko 56 posto više nego što je realizirano prošle godine, predviđeno je za oglašavanje na portalima emitivnih tržišta, dok je za oglašavanje na društvenim mrežama planirano 6,8 milijuna kuna ili dvostruko više nego lani.

Pojačano je i oglašavanje za tražilice, za oko 38 posto, na 6,4 milijuna kuna, pri čemu se ove godine prvi put takva vrsta oglašavanja provodi i na tržištima Japana, Mađarske (gdje je lani bilo uključeno samo oglašavanje na društvenim mrežama), Poljske (prošle godine samo na portalima), Rusije (na ruskoj tražilici Yandex) te SAD-a.

Izvor: teklic.hr