Najnovije

Kokteli od piva?

Za Orange Wheat Shandy trebat će vam 1 litra pšeničnog piva, sok od 3-4 iscijeđene naranče, 1/4 čajne žličice ekstrakta badema i tanke kriškice naranče. Priprema je brza i jednostavna: sastojke promiješajte i ukrasite kriškama naranče.

Za slatko-ljuti pivski punč rub čaše umočite u tanak sloj meda, a zatim u krupno mljevenu sol. U čašu staviti žličicu meda i žličicu vruće vode i miješati dok se ne rastopi. Dodati 1 dl soka od naranče, žličicu soka od limete, 4 kapi umaka tabasco i promiješati. Doliti 2 dl svijetlog piva i ukrasiti kriškom limete.

Za Michelada pivski koktel pripremite 1 limetu, žličicu krupne soli, 1 dl soka od rajčice, žličicu nasjeckane ljute papričice i 3,5 dl svijetlog piva. Pomiješajte sol i naribanu koricu limete. Prerežite limetu i njome navlažite rub čaše pa ga umočite u sol. Napunite dvije čaše do pola kockicama leda, rasporedite u svaku pola soka od rajčice, pola papričica, iscijedite po pola limete i pola količine piva. I pijte odmah!

A lako i brzo možete napraviti i “domaći” radler. Pomiješajte 1/2 šalice šećera, 3/4 šalice svježe iscijeđenog soka limuna i 2,4 l svijetlog piva lagana okusa. I navijajte, u muškom ili ženskom društvu.

Izvor: večernji.hr