Najnovije

Što vas najviše živcira na poslu?

 Mnogi radne sate svakodnevno provode u uredima, stoga niti ne čudi da gotovo svakoga barem nešto smeta kod kolega s kojima rade ili pak nešto iz radnog okruženja. Najnovije istraživanje pokazuje kako nas na poslu iz takta najčešće izbacuju male stvari, na prvi pogled posve beznačajne.

Od primanja besmislenih e-mailova, krađe ručka iz hladnjaka, bučnih kolega ili pak onih nametljivih koji vam e-mailove čitaju preko ramena, čini se kako je radni dan prepun takvih sitnica koje nas mogu naprosto izludjeti. I dok s nekim kolegama možemo uspostaviti čvrst prijateljski odnos ili se pak zaljubiti, čini se kako najveći broj ljudi s posla ipak svakodnevno jedni druge izluđuju.

Neugodan miris tijela kolega,preglasno razgovaranje na telefon, neprestano pričanje, jedenje hrane snažnog mirisa u uredu, prepričavanje nova i kukanje na temu osobnog života – samo su neki od načina na koji kolege na poslu svakodnevno živciraju jedni druge, prenosi Daily Mail.

Tako novo istraživanje pokazuje i kako po pitanju kolega radnike najviše izluđuje hvalisanje na tremu djece, dosađivanje o zdravoj prehrani koju prakticiraju, savjetovanje, a na crnoj listi nađu se i oni koji u točno u minutu napuštaju radno mjesto, ali i oni koji nekoliko mjeseci unaprijed rezerviraju termin godišnjeg.

Osim kolega s posla, mnoge na radnome mjestu živciraju i kupci koji nazovu taman pred kraj radnog vremena, oni koji prerani dolaze na sastanak. Na radnike nemotivirajuće djeluje i nedostatak povišice, loše plaće, nedostatak uvažavanja od nadređenih te preopterećujući svakodnevni zadaci. Četvrtina ispitanika kaže kako mrze kada kolege kasne na posao ili pak odlaze ranije, a petina ne podnosi kolege koji nikada ne priznaju kada su u krivu.
U istraživanju je sudjelovalo dvije tisuće zaposlenika, a istraživanje je provela humanitarna organizacija za životinje The Brooke.

Top 10 stvari koje nas izluđuju na radnom mjestu:
Uključenost u besmislene i irelevatne e-mailove
Kupci koji zovu minutu pred kraj radnog vremena
Kada se kompjuter ‘sruši’
Klima koja pretjerano rashlađuje ured
Printer koji se kvari
Kolege neugodnog tjelesnog mirisa
Glasno razgovaranje na telefon
Kolege koji neprestano pričaju
Kolege koje ne čiste mikrovalnu nakon upotrebe
Nasrtljivi kolege koji vam čitaju e-mailove preko ramena

izvor: tportal.hr