Najnovije

Namirnice koje ne biste smjeli miješati, a vjerojatno to činite

preuzeto s: magazin.net.hrMožete li piti mlijeko i jesti haringe? Ova kombinacija zvuči neprivlačno pa vjerojatno to i nećete miješati, ali zasigurno miješate neke druge namirnice koje ne biste trebali.

Hamburgeri i maslinovo ulje

Nakon rezultata brojnih istraživanja mnoge su domaćice zamijenile suncokretovo ulje za maslinovo uljem. Jer potonje navodno ne sadrži kolesterol i čak pomaže u smanjenju kolesterola. Ali, što se tiče blagotvornih svojstava maslinovog ulja, oni ‘nestaju’ čim čarobno ulje dospije u tavu. Nemojte bacati novac, maslinovo ulje koristite za salate, nikako nemojte na njemu pržiti hamburgere. Inače, hamburgere je bolje peći u pećnici. Izbjegavajte prženu hranu u svakom slučaju.

Alkohol i Cola

Čak i one žene koje jako paze na svoju liniju i broje svaku kaloriju, ponekad si dozvoljavaju malo alkohola. Pritom alkohol miješaju s gaziranim pićem kao što je dijetna Cola. Morate znati da se Cola ‘bez šećera’ vrlo brzo apsorbira u crijevima što potiše i bržu apsorpciju alkohola. Kao rezultat toga količina alkohola u krvi znatno je veća nego što bi bila da ste popili neku drugu kombinaciju. Osim toga i mamurluk će od te kombinacije biti veći.

Pivo i kikiriki

Kikiriki sadrži velike količine vitamina B, E, PP i D, te minerale kao što su natrij, kalij, kalcij, mangan, željezo i fosfor. Međutim, alkohol uništava većinu tih hranjivih tvari pa je stoga bolje da se riješite navike miješanja kikirikija i piva.

Kivi i mlijeko ili kivi i jogurt

Mnogi misle kako je ovo voće idealan dodatak zobenoj kaši, jogurtu ili mlijeku u milkshakeovima. Kivi ionako koristite za ukrašavanje šlaga na torti, pa zašto ne biste i na druge načine u kombinaciji s mliječnim proizvodima? Odgovor je jednostavan: zato što se sama priroda pobrinula da ovu kulinarsku kombinaciju učini nemogućom. Kivi sadrži poseban enzim koji razgrađuje te okus mlijeka čini vrlo gorkim.

Izvor:magazin.net.hr