Najnovije

Mlada krv u starom tijelu

Keith Richards, vremešni gitarista Rolling Stonesa koji planira, kako je sam rekao, živjeti vječno, može odahnuti. Prema svemu sudeći, pronađen je model zaustavljanja starosti i povratka organizma u mlađu dob.
Naime, ovaj je model etički prilično diskutabilan, a i iskušan je, zasad, samo na miševima. Ali vrlo uspješno.
Starim je miševima, naime, u tijelo umjesto njihove vlastite ubrizgana krv mladih životinja, a rezultat je bio zapanjujući.

Do tada onemoćale životinje naglo su “živnule”, počele se vrlo aktivno ponašati, plivati po laboratorijskom bazenu pokraj kojega su bile smještene, a popravilo im se i pamćenje.

Recept zamjene krvi u tijelu krvlju mlađe osobe nije novi koncept. Još su u srednjem stoljeću bogatašima na taj način pokušavali produljiti život, no to je najčešće završavalo pogubno i za pacijenta i za “donatore” koji su, ne baš oduševljeni idejom da im iz tijela izvlače krv, pri vađenju najčešće bili silom prikovani za stol.Ipak, pokusi provedeni u SAD-u ovaj put bili su znatno uspješniji, a njihovi rezultati objavljeni su u znanstvenim časopisima.

Na redu su ispitivanja na ljudima, a ako se ova tehnologija pokaže učinkovitom, u redovitu uporabu mogla bi ući za nekoliko godina.
I ne treba sumnjati da će se krvi mladih ljudi uvijek naći za bogate zapadnjake željne nove mladosti.

izvor: showbizzmagazin.hr