Najnovije

Dolce Vita Heritage Festival po drugi put u predivnom Rovinju

U predivnom Rovinju, u samom centru grada, u staroj tvornici duhana od 5. – 8. lipnja ove godine moći ćete doživjeti istinski retro doživljaj! Uz bogati glazbeni program hrvatskih i stranih bendova, najboljih zagrebačkih i rovinjskih, ali i regionalnih restorana, izložbe oldtimera, vespi pa sve do vintage namještaja i vinila, plesnih radionica swinga, lindija, jivea, twista, projekcija vintage filmova, vintage frizeraja, ponovno ćemo udisat pravi zrak 50-tih i 60- tih godina!

Ove godine Dolce Vita ponosno predstavlja: Polecats – legendarni britanski neo rockabilly band, uz Stray Cats predvodnici rockabilly revivala. Trio Valore, britanska mod supergrupa koju čine članovi bandova Oasisa, Paula Wellera, The Who, Style Council, Paul McCartneya, Amy Winehouse…The Excitmens, uzbudljivi soul band s fenomenalnom pjevačicom iz Barcelone. Zatim, Ray Collins Hot Club poznati njemački rhythm’n’blues/jive band koji će rasplesati i najsuzdržanije posjetitelje. Dolaze i Good fellas, talijanski swing kraljevi, Montefiori Cocktail iz Italije, čija je glazba korištena i u seriji “Seks i grad”, a od hrvatskih grupa tu su Swingersi, Billie and the Kids, B and the Bops…

Iz prve Dolce Vite svakako treba izdvojiti i nastup Natali Dizdar and Vintage Soul band koja se po prvi puta predstavila kao pjevačica soul klasika šezdesetih godina, na tragu Dusty Springfield i Arethe Franklin, što je, naravno, pratio i odgovarajući image.

Posebna poslastica prve Dolce Vite bila je i poznata hrvatska frizerka s londonskom adresom – Nina Butkovich-Budden. Osnivačica “Nina’s Hair Parlour”, prvog vintage frizerskog salona u Ujedinjenom Kraljevstvu, hvaljena je u britanskim i svjetskim medijima. Između ostalih, o njoj je pisao Vogue, Harper’s Bazaar i The Guardian, a u njenoj stolici sjedile su brojne slavne ličnosti od Pamele Anderson, Palome Faith do londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona! Na Dolce Viti moći će se pohađati i jednosatne radionice ljepote, u kojima se može naučiti kako i sami možete postati pin up diva 1950-tih.

Vintage market najpoznatijeg vintage restauratora namještaja iz 50-tih i 60-tih godina Igora Receka – Gangstera i ove će godine u Rovinju, stvoriti pravu filmsku scenografiju u staroj tvornici duhana u Rovinju, burlesque show u izvedbi internacionalnih legendarnih – Kalinke Kalaschnikow iz Beča i Honey Lulu iz Berlina ili tečaj radionica swing plesova Back To Swing plesne škole na Dolce Viti, i ove će godine zasigurno razveseliti mnoge.

Poseban dio Dolce Vita festivala je i njegov Wine & Dine. Na temelju uspješne prošle godine i ove je godine ostvarena suradnja s vodećim hrvatskim restoranima i vinarima poput Apetit Cityja i vina Bibich, Lari & Penati i Roxanich, Hole in one pub i St. Hills, Fellini i Degrassi te Lobby i vina Trapan.

Karte za Dolce Vitu su u prodaji preko sustava www.entrio.hr te na svim njihovim prodajnim mjestima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Rovinju, Rijeci, Puli i Osijeku.

izvor: index.hr