Najnovije

Red Bull Air Race u Rovinju

Zahtjevna letačka staza bit će postavljena uz rovinjsku Valdiboru, sjevernu obalu u neposrednoj blizini starogradske jezgre, čime će ovo natjecanje dobiti spektakularnu kulisu.

U Red Bull Air Race Svjetskom prvenstvu inače sudjeluju najbolji svjetski trkaći piloti, u sportskom natjecanju koje brzinu spaja s preciznošću i vještinom.

Druga od ukupno osam utrka ovogodišnje sezone održat će se u Rovinju pod pokroviteljstvom Adris grupe. Organizaciju natjecanja, uz Grad Rovinj, preuzela je Maistra koja svojom turističkom ponudom, smještajnim kapacitetima i iskustvom u organizaciji sličnih događanja osigurava izvrsne uvjete za smještaj sudionika i posjetitelja te održavanje samog natjecanja.

Zahtjevna letačka staza bit će postavljena uz rovinjsku Valdiboru, sjevernu obalu u neposrednoj blizini starogradske jezgre, čime će ovo natjecanje dobiti spektakularnu kulisu.

U Red Bull Air Race Svjetskom prvenstvu inače sudjeluju najbolji svjetski trkaći piloti, u sportskom natjecanju koje brzinu spaja s preciznošću i vještinom. Piloti upravljaju najbržim, najokretnijim i najlakšim trkaćim avionima na relativno niskoj zračnoj stazi koju čine zrakom ispunjeni piloni visine 25 metara. Posljednja dva naslova prvaka pripala su Paulu Bonhommu, a za svoj treći uzastopni naslov u sportu velikih brzina i niskih nadmorskih visina Britanac će se boriti protiv 11 vodećih svjetskih pilota iz devet zemalja.

Nakon tradicionalnog otvorenja sezone u Abu Dhabiju i nakon druge postaje u Rovinju, Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo odlazi u Maleziju (17. i 18. svibnja), a slijede utrka u Poljskoj (26. i 27. lipnja) i Velikoj Britaniji (16. i 17. kolovoza.) Nakon toga prvenstvo se seli u SAD, i to Dallas (6. i 7. rujna), odnosno Las Vegas (11. i 12. listopada), te u Kinu gdje će se završna utrka održati 1. i 2. studenoga 2014.

Izvor: turizaminfo.hr