Najnovije

Obične stvari koje svakodnevno radite krivo

Pranje zubi

‘Dugački horizontalni potezi duž ruba zubnog mesa mogu dovesti do ogrebotina i oštetiti zubno meso. Četkajte zube pod kutem od 45 stupnjeva i to kratkim potezima’, savjetuje stomatolog Michael Sesemann, predsjednik American Academy of Cosmetic Dentistry. Nježno četkicom prelazite gore dolje preko zubiju, uključujući i kutnjake.

Vrijeme za kompjutorom

Koristite li računalo za posao ili ‘surfanje’ po internetu važno je napraviti pauzu. U suprotnom vam može oslabiti vid te ćete naprezati oči, što dovodi do glavobolje. Nije neuobičajeno da se toliko zaokupite, pa da se zaboravite odmaknuti od monitora. Stoga uključite alarm na mobitelu koji će vas podsjetiti da vam treba pauza. Nakon nekog vremena to će vam postati rutina i nećete trebati podsjetnik. Svakih 20 minuta trebali biste se udaljiti od monitora. Osim toga, monitor bi trebao biti postavljen pravilno, što znači u visini vašeg lica, kako ne biste nepravilno sjedili gledajući u monitor spuštene glave. Pokušajte monitor postaviti tako da svedete na minimum bilo koji oblik rasvjete koji je uperen u njega.

Odlazak na počinak

Mnogo je ljudi koji pate od određenog oblika nesanice. Ukoliko ne patite od depresije ili neke druge bolesti koja uzrokuje nesanicu, slijedite ove upute. Ne pokušavajte zaspati uz gledanje televizije. Najbolje bi bilo kada ne biste gledali u bilo kakav ekran sat vremena prije odlaska na počinak, jer ‘eksplozija’ svjetla uperena u oči stvara percepciju u mozgu kako je još dan. Ne pretrpavajte želudac prije spavanja. Ukoliko ste to i učinili, pustite da prođe barem tri sata prije nego što legnete, jer probavni sustav može nadražiti vaš organizam. Pomoći će i vježbe disanja, te neki od oblika meditacije koji će vam opustiti mozak od dnevnog stresa. Svakako izbjegavati kofeinske napitke.

Pranje kose

Našamponirate kosu, a potom je odmah isperete? Krivo. Nakon što namočite kosu i utrljate šampon, počevši od korijena, masirajte vlasište dvije do tri minute po cijeloj glavi jer ćete samo tako uistinu ukloniti svu prljavštinu te ostatke raznih proizvoda koje ste nanosili na kosu. Ukoliko je potrebno, možete dodati malo vode svakih 30 sekundi. Potom šamponirajte ostatak kose ukoliko imate dugačku kosu te nanesite još šampona ako je potrebno. Tretirajte je nježnim pokretima i stiskom maknite sapunicu kako biste izbjegli oštećenja. Potom isperite.

Grudnjak

Ako vam padaju naramenice ili grudi ispadaju iz košarica, to je definitivno zato što nosite krivu veličinu. Izmjerite obujam poprsja i ravnajte se prema njemu kako vam ne bi padale naramenice. Sljedeći važan korak je odrediti veličinu i oblik košarica. Za žene s manjim grudima najbolji su oni s plićim košaricama. No, nije nemoguće da isprobate mnoge grudnjake prije nego utvrdite koji vam doista odgovara.

Izvor: showbizzmagazin.hr