Najnovije

Čokoladno vino – novi hit!

Čokoladno vino mješavina je namirnica s kojima bi većina ljudi odmah ‘omastilo brk’- vina Caberneta, tamne nizozemske fine čokolade i vrhnja.

Često naporan dan završimo s nekoliko kockica tamne čokolade ili čašom crnog vina jer oboje opuštaju i puni su antioksidansa pa nam se ti ‘poroci za nepce’ čine bezopasni, kako za naše zdravlje tako i za našu vitku liniju. Iako vam se na prvu kombinacija navedenih namirnica čini nemoguća, okusi crnog vina, čokolade i vrhnja nevjerojatno odgovaraju. Vrhnje u kombinaciji s alkoholnim pićem nije toliko neobična pojava, ako pogledamo da je jedan od najpoznatijih likera na svijetu popularan irski Bailey’s.

Čokoladno vino

Unatoč mogućim sumnjama, čokoladno vino iz Europe u SAD-u je već sada doživjelo ogroman uspjeh. Nakon gostovanja u showu Ellen DeGeneres prodano je čak milijun boca preko Atlantika. Ovo vino ima i svoju Facebook stranicu na kojoj mnogobrojni fanovi ostavljaju ideje za koktele ili ukusne slastice s ovim pićem. Chocovine odnosno čokoladno vino, osim originalnog, dolazi i u okusima maline, šlaga i espressa, košta oko 40 kuna, a još nije dostupno u Hrvatskoj.

Izvor: she.hr