Najnovije

Festival kave u Opatiji

Ajmo ljudi, buđenje! Kofein je stigao i u Hrvatsku! Tko kaže da se kod nas nikad ništa ne događa?

Evo i po prvi put kod nas će se održati festival kave uz podršku grada Opatije, Liburnia Riviera hotela i dr. Festival kave će u Opatiji okupiti sve relevantne čimbenike u industriji kave, ali i sve poklonike koji njeguju filozofiju ovog vrhunskog napitka. Distributeri, ugostitelji, proizvođači opreme, zastupnici i brojni drugi subjekti u industriji kave Hrvatske i susjednih zemalja u regiji, susresti će se na jednom mjestu te razmijeniti iskustva i upoznati nove trendove.
Želja im je stvoriti događanje koje će privući sve zaljubljenike u kavu,
ali i ljude koji se jednostavno žele opustiti i zabaviti. Također se žele baviti kavom na ozbiljan, ali i ujedno na strastveni i zabavan način.

Festival obuhvaća predavanja i prezentacije, izložbu fotografija u umjetničkom paviljonu Šporer na temu Poznati i kava, degustacije, predstavljanje knjige u kavani Imperial te izložbeni prostor u hotelu Ambasador.
U sklopu Festivala održati će se i Hrvatski kup barista, čiji pobjednik odlazi na svjetsko porvenstvo u Kopenhagen.
Zabava na Festivalu započinje u petak, 4. travnja sa brazilskim partyjem uz batucada band i brazilske plesačice, a slijedećeg dana na programu je talijanski party u paviljonu Šporer sa bendom Montefiori Cocktail.

Izvor: opatija.net