Najnovije

Smijenjen saborski konobar

Saborski konobar Bernard Šljivar premješten je u državni ured u Vukovarskoj i to navodno jer ga je jedan zastupnik prijavio zbog neprimjerenog dobacivanja
Saborski zastupnici ostali su bez svog dugogodišnjeg konobara Bernarda Šljivara, koji je za četiri tisuće kuna petnaest godina kuhao kave političkim čelnicima. Iz komentara nekolicine zastupnika reklo bi se da je Berniju, kako ga od milja zovu, teško naći manu. No, to valjda ovisi o komu se radi.
Berni se, kako doznajemo, volio šaliti. Znao bi tako, kako nam kažu zastupnici, doći nekada s pozdravom “Zdravo drugovi, živio Josip Broz Tito!”. Bernijev se pozdrav, smatraju zastupnici, nekomu očito nije svidio pa je postao žrtvom cinkaroša.
“Nije Berni bio ni lijevo ni desno, on je bio svoj i bio je iznad svih nas, iako je to s njegovom plaćom bilo teško moguće. Nije štedio ni sebe, ni vlast ni opoziciju, ni mene ni bilo koga drugoga”, kaže nam IDS-ovac Damir Kajin. “Čovjek nikomu nije smetao i jednostavno ga nije trebalo dirati”, nastavlja Kajin i dodaje kako ga ne zanima toliko tko je kriv za to što Berni više ne radi kao konobar u saborskoj kantini, koliko ga zanima “tko ga je to cinkao”.
“Ovo je sramota što se događa, da konobare tjeraju. Najprije je odletjela gospođa Blažević, koja je bila visoko profesionalna žena, objektivna, nitko joj nije imao što za zamjeriti pa to se ni za vrijeme Tuđmana nije događalo”, kaže Ingrid Antičević Marinović. “Konobari u kantini sada hodaju kao u doba neke strahovlade pognutih glava, boje se bilo što reći”, opisala je Antičević-Marinović atmosferu u saborskoj kantini nakon što je Šljivar zbog druga Tita ostao, kako se čini, bez radnog mjesta.

Izvor: Index