Najnovije

Najskuplji kokteli na svijetu – užitak koji se plaća u tisućicama

Jednom davno netko je u nekom američkom selu promiješao, u nestašici žlica, piće pijetlovim repom i tako je rođen prvi koktel ( cock- pijetao , tail- rep ). Barem tako kaže legenda. No, danas su kokteli ne samo napitci koji osvježavaju ljetne sparine već i svojevrsni statusni simbol. Moglo bi se reći da su od onog sela do suvremenih barova kokteli uistinu prešli daleki put. Najdalje su vjerojatno otišli ovi koje ćemo vam upravo predstaviti – riječ je je naime bolesno skupim koktelima na svijetu. Uostalom zašto potrošiti par kuna na GP kad možete popiti koktel vrijedan koliko i vaš dvosobni stan…

Koktel ‘Flawless’ nudi se u londonskom klubu ‘Movida poznatom kao omiljeno okupljalište showbizzera, nogometaša i manekenki.
Skupocjeno piće napravljeno je o Louis XII konjaka, pola boce šampanjca ‘Cristal Rose’, smeđeg šećera, Angostura tonika i listića 24-karatnog jestivog zlata. No, glavni razlog njegove vrtoglavo visoke cijene je 11-karatni dijamantni prsten na dnu čaše. Dok se koktel ispija, dva zaštitara čuvaju osobu koja uživa u nenadmašnoj koktelskoj perverziji.

Koktel «Dazzle» kojeg možete naručiti u Manchesterskom «Harvey Nicholsu» košta niti manje niti više nego 51 000 $. Za to ima poseban razlog- kada ga se naruči, konobar dolazi u pratnji dva zaštitara jer «Dazzle» se mora piti iz čaše s prstenjem od 18-karatnog zlata obloženog dijamantima. Uz rozi šampanjac i likere od jagoda i bobica u njega se stavlja i sok od limuna te sirup.

Martini on the Rock

Blue Bar u sklopu Algonquin Hotela u New Yorku ponudit će vas svojim «Martini on the Rock» koktelom od 10 000 $. Morat ćete ga naručiti tri dana prije konzumacije, a cijena ipak može varirati ako izaberete lakši dijamant od 1.52 karata koji je standard. «Martini on the Rock» radi se od vodke i suhog vermoutha u koje se stavi maslina.

Diamond Cocktail

U londonskom Sheraton Park Tower Hotelu možete naručiti Diamond Cocktail. Specifičnost mu je što sami možete birati ukras na čaši (dijamant ili rubin ) – ali rijetko kad ćete platiti ispod 4000 $ . Cijena mu može doseći i 19 000 $, isključivo ovisno o ukrasu. U njega inače ide šampanjac Charles Heidsieck Vintage, te Remy Martin Louis konjak ( vrsta koja ima boce stare i po 125 godina ), bitter te kocka šećera.

Sapphire Martini Kasino Foxwoods Resort (Connecticut, SAD) u sklopu sebe drži bar Mezz. U njemu za 3000 $ možete naručiti «Sapphire Martini». U njega ide Bombay gin, plavi curacao, suhi vermouth a čaša se obloži plavim šećerom. U čašu se stavlja takozvani «cocktail pick», igla koja na sebi nosi prsten od 14-karatnog zlata te par naušnica od dijamanta i safira.

Platinum Passion

Platinum Passion je zaštitni znak restorana Duvet iz New Yorka te je poznat kao omiljeno piće starleta Paris Hilton i Pamele Anderson. Ova mješavina šampanjca i Courvoisiera oplemenjena limunovim sokom i voćnim sirupom dolazi servirana s orhidejom, a taj ćete užitak platiti 1500 $.

Black Magic

Kada su barmena Gilesa Andreisa pozvala dva bakara te iskazala želju da radi njihovih uspjeha složi nešto posebno, isti je izmislio «Magie Noir» kako bi ih zadovoljio. Danas njegov bar, Londonski «Umbaba nightclub», naplaćuje 630 $ za piće sastavljeno od Hennesy konjaka, Don Perignon šampanjca, i raznovrsnih voćnih dodataka. Servira se s 24-karatnom koktel-iglom od bijelog zlata, ali mušterije mogu tražiti originalnu verziju bez igle. Što je čest slučaj, jer se radi o svojevrsnom običaju kod sklopljenih uspješnih poslova.

The Ritz Side Car

Ritz Hotel u Parizu skriva Hemingway bar u kojem se doslovce može naručiti komadić povijesti. «The Ritz Side Car» je koktel od izuzetno rijetkog konjaka iz Hotelske rezerve, starog preko 150 godina. Konjak je napravljen od plodova koji su ubrani prije teške epidemije vinove loze u Francuskoj u šezdesetim godinama devetnaestog stoljeća, tako da kada se prodaju i posljednje boce ovog konjaka čekat će se prilično dugo da ponovo Ritz dozrije. Cijena, obzirom na tu činjenicu, i nije tako visoka- «svega» 515 $.

Sword Martini

Na Granadi se nalazi Jambu’s Bar u kojem se jedino mogu dobiti takozvani kokteli «Sword Martini». Svaki od ovih Martinija dolazi sa svojom posebnom minijaturiziranom replikom mača- naručite li «Bushido Sword Martini», dobit ćete samurajski mač. Naručite li «Old Glory Sword Martini», uz piće ćete dobiti malu sablju iz Američkog građanskog rata. U svaki od ovih martinija miješa se vodka i suhi vermouth, uz limun i usitnjeno korijene biljaka. Cijena im može postići i 300 $, a pravi će uživatelj probati svih 88 ako želi ostaviti dojam.

Izvor: Klik