Najnovije

Manje od dvije kave za kvadrat Gradske kavane

Nakon sedam godina sramotno niske cijene najma za Gradsku kavanu, Poglavarstvo je odlučilo raspisati natječaj u kojem će početna cijena biti 15 tisuća puta viša od dosadašnje! Iako povećanje zvuči astronomski veliko, u stvarnosti baš i nije tako. Mjesečni je najam dosad iznosio samo jednu kunu mjesečno, a Poglavarstvo je za početnu cijenu natječaja odredilo 15 tisuća.
– Gradsku kavanu iznajmljujemo pod posebnim uvjetima jer ona Gradu služi za održavanje priredaba. Najmoprimac će nam morati omogućiti uporabu kavane u svim prigodama – rekla je Ninoslava Zeković, pročenica Ureda za imovinsko-pravne poslove obrazlažući natječaj. Osim gradskih priredaba, niska cijena najma određena je, tvrdi, i iz socijalnih razloga.

– Klijentela kavane nije ona koja ima novac i voli se pokazivati na skupim mjestima. Cijene čaja i kave u kavani moraju odgovarati umirovljeničkim mogućnostima, a kavana na raspolaganju mora imati i dnevne i tjedne novine – rekla je Ninoslava Zeković.
Gradska kavana 2
Gradonačelnik Milan Bandić rado se koristi Gradskom kavanom za različite samopromotivne aktivnosti, pa mu u svakom slučaju odgovara da je uvijek ima na raspolaganju te da bude puna zahvalnih birača.

Bez objašnjenja
– Kavanu smo kupili jer je bila zatvorena te kako bismo Zagrepčanima omogućili da u njoj uživaju – rekao je Bandić kojega je naljutilo pitanje je li cijena od 15 tisuća kuna premala za tako atraktivan prostor.

– Cijena će biti ona koju ponuđači izlicitiraju – rekao je, no nije objasnio zašto su za kvadrat kavane postavili cijenu manju od cijene dviju šalica kave u njoj. Jednako tako nikada nije objasnio zašto je Ivanu Šućuru dao 1019 kvadrata kavane za samo jednu kunu mjesečno. Zbog tako niske cijene, Grad je u posljednjih sedam godina zaradio samo 84 kune na jednom od najatraktivnijih ugostiteljskih objekata.

Izvor: Večernji list