Najnovije

Este bar – vatrena proslava rođendana

Evo da nije našeg dragog foruma, većina nas nebi niti otvorila Slobodnu Dalmaciju da vidi kako se slavi u Splitu. Naime, škola barmena Este bar ovaj su vikend proslavili treću godinu od svog osnutka. Ovom prilikom im želimo puno sreće i dobrog mixa u daljnjem radu, a nadam se da će nas ovako još puno puta razveseliti na naslovnici naših stranica. Obećane su nam i slike uskoro tako da ćemo zajednički moći uživati u trenutcima u kojima su uživali posjetitelji proslave…..
Evo kako je to bilo u Art caffeu:
Gorio je u subotu navečer splitski Art caffe od dobre atmosfere, ali i ludog koktel partija kojim je barmenski eSTe team proslavio tri godine postojanja. Ovaj “bar u pokretu”, kako sebe nazivaju Ante Žigo, Petar Dodoja i Robert Ugrina, osnivači i glavni barmeni eSTea, krenuo je kao amaterski projekt iz male neopremljene prostorije, a danas raspolaže velikom modernom vježbaonicom kakve se ne bi posramili ni u inozemstvu.Show u Art caffeu
“Potrebno je najmanje godinu dana svakodnevnog rada da bi se naučilo bacati zapaljene boce, dok se iskustvo miješanja idealnih kombinacija pića za dobar koktel stječe tek dužim radnim iskustvom”, recept je barmena Ugrine, koji je zdušno bodrio četiri novaka eSTea koji su se u flair showu natjecali tko će pokazati veću sposobnost žongliranja.
Najboljim se pokazao Sebastijan Brodanović, dok su se od drugog do četvrtog mjesta rasporedili Vladan Bergamo, Luka Čoza i Toni Budimir.
Zanimljivo je da su dvije prve osobe koje su prošle eSTe-ovu radionicu bile djevojke, i išlo im je jako dobro.
“Sada su obe na porodiljnom dopustu, ali kunem se nisu naša dica”, šali se Robert, poput svojih kolega konobar po struci, koji se u sve traženijem zanimanju vrhunskog barmena odlučio usavršiti i razviti svoj osobni stil.

Izvor: Slobodna Dalmacija