Najnovije

Valamar Grupa većinski vlasnik pulske Puntižele

Hotelska grupacija Valamar grupa postala je većinskim vlasnikom pulske turističke tvrtke Puntižela d.o.o. sklopivši ugovor s porečkom hotelskom tvrtkom Riviera Poreč u čijem je sastavu poslovala Puntižela, obavijest je Valamar Grupe koju danas prenosi Zagrebačka burza…..

Valamar Grupa i Riviera Poreč Ugovor o prijenosu i prodaji 41.153 temeljnih uloga odnosno poslovnih udjela u Puntiželi sklopili su 20. prosinca ove godine.

U obavijesti stoji da je ukupni nominalni iznos navedenog poslovnog udjela u Puntiželi nešto malo veći od 12,34 milijuna kuna, što predstavlja 96,44 posto temeljnog kapitala Puntižele.

Sličnu obavijest na Zagrebačkoj je burzi 21. prosinca ove godine objavila i tvrtka Riviera Poreč u kojoj pojašnjavaju da je navedena prodaja Puntižele izvršena sukladno odluci glavne skupštine Riviere od 11. srpnja ove godine.

Puntižela je turističko naselje u blizini Pule u sklopu kojeg se nalazi autokamp i omladinski hostel.

Valamar Grupa ima sjedište u Zagrebu, a na hrvatskom Jadranu upravlja s 21 hotelom i 8 apartmanskih kompleksa te 9 kampova, odnosno s ukupno 39 tisuća kreveta.

To čini oko 10 posto kategoriziranih smještajnih hrvatskih kapaciteta, a nalaze se u sklopu hotelskih tvrtki Riviera Poreč, Rabac iz Rapca, Zlatnog otoka s Krka, Puntižele iz Pule te Dubrovnik-Babinog Kuka.

Izvor: Croatiabiz.com