Najnovije

Jadranu za praznike 30.000 gostiju

U Opatiji će raditi 24 hotela, dobar program s osmodnevnim aranžmanima i jakim zabavljačima pripremaju u Bolu, a standardno atraktivnu feštu imat će i Stradun.
Oko 30.000 turista posjetit će jadranske županije tijekom predstojećih blagdana, što je brojka koja se ustalila posljednjih nekoliko godina…..
Oko 12.000 ugostit će Primorsko-goranska županija, a najviše turista, pretežito stranca, bit će u Opatiji, njih oko 4500. Opatija će oživjeti jer će za praznike samo u tom gradu raditi 24 hotela. Prema podacima Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, na njihovu će području biti otvoreno 60 hotela, a priprema se i sedam dočeka na otvorenome: u Rijeci, Opatiji, Krku, Omišlju, Rabu, Malom Lošinju i Fužinamama. Standardno, najbrojniji gosti bit će Talijani, Nijemci, Slovenci i Austrijanci.
Tomislav Popović, direktor Turističke zajednice Istarske županije, rekao nam je da za Božić ne očekuje velik posjet, no kako bi Novu godinu u Istri moglo dočekati između 9000 i 10.000 posjetitelja.
” U Istri relativno mali broj hotela može raditi zimi jer mnogi nemaju grijanje. Božić će, što se tiče turizma, uglavnom biti prazan, no zato u tri dana oko Nove godine, a riječ je o zapravo produljenom vikendu, očekujemo do 10.000 gostiju. Pretpostavljam da će biti dosta Talijana”, ističe Popović.
S druge strane; Mili Razović, direktor zajednice Splitsko-dalmatinske županije, najbolji doček očekuje u Bolu na Braču, jer su tamošnje hotelske kuće, po njemu, dobro pripremile za predstojeće praznike nudeći povoljne osmodnevne aranžmane. Goste će zabavljati prva liga domaćih estradnjaka.
Samo u Bolu, tvrdi Razović, bit će oko 1000 ljudi, dok se na kompletnom području Splitsko-dalmatinske županije očekuje oko 3500 posjetitelja, nešto više nego lani. Zasebne fešte pripremaju se i u Brelima, Makarskoj, a na Hvaru će raditi dva hotela.
Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vlado Bakić, naglasio nam je da će se većina, gotovo sva, novogodišnja događanja vrtjeti oko Dubrovnika. U Cavtatu su svi hoteli zatvoreni, na Korčuli će raditi samo hotel “Marko Polo”, gdje se očekuje oko 250 turista. Glavne će fešte, s bogatim programom, biti na Stradunu i na Babinu kuku. Na Stradunu se očekuje nekoliko tisuća ljudi. Prema informacijama turističke zajednice Dubrovnika, na dočeku u glavnoj ulici hrvatskog juga sudjelovat će i Nina badrić, Oliver Dragojević te skupina Dalmatino.
Također, nekoliko tisuća gostiju prihvatit će i Zadarska te Šibensko-Kninska županija, a dobar se doček, standardno, očekuje na Plitvičkim jezerima te u nekoliko objekata Gorskog kotara.
Što se domaćeg tržišta tiče, naši gosti bukirali su uglavnom hotele s wellness sadržajima.

Izvor: Vjesnik