Najnovije

De Kuyper cup 2007.

Kako je lijepo surađivati sa tvrtkom Pernod Ricard……
Evo vratio sam se sa puta iz Nizozemske i sada Vam moram prenesti malo dojmova. Toliko su nas lijepo dočekali da mi je sada žao što nemamo i stranicu na engleskom da se zahvalim.
Prvi dan smo došli, smjestili se u strava dobar hotel i malo lutali po Rotterdamu. Grad je građevinski dosta interesantno izveden, ali nije niti blizu našim. Nema osjećaja da ste na glavnoj šetnjici. Kod nas nebi mogli zaustaviti glavu od dobrih komada, a gore nije baš takva situacija. Nakon šetnje, Igor Peričić i ja, Zoran Lukić, odlučili smo malo probati njihove delicije… i počeli smo sa – pivom.
I tako do navečer kada su nas pokupili ispred hotela i vozili prema velikoj jahti. Vožnja po luci koja je stvarno velika, slijedovi klope, pokoji koktelčić i vino. Guštiranje prije sutrašnjeg takmičenja u Schiedamu.
Na putu prema takmičarskoj poziciji u novootvorenom training De Kuyper centru smo malo razgledali grad. Kada smo došli imali smo što i vidjeti – najmoderniji centar koji sam imao priliku posjetiti, a bio sam ih u dosta. Sve u ljubičastim tonovima branda. Druženje i početak priprema uz organiziranu masažu natjecatelja.
Radio se fancy koktel i obaveza je bila korištenje De Kuyper likera. U prvom krugu je izašlo 16 natjecatelja koji su pobijedili u svojim državama, tako da je bilo stvarno puno novih poznanstava.
U drugi krug je išlo samo 6 najboljih prema stručnom žiriju. Nažalost, Igor nije ušao u finale, ali prema procjeni svih gostiju i barmena za izgled koktela – trebao je. Teško je zadovoljiti sve sudce i pogoditi što oni žele od koktela tako da ćemo ovo takmičenje svrstati u edukacijsko jer smo naučili što se traži u Nizozemskoj. Naglašavanje sastojaka i arome.
Nakon takmičenja zabavni program do jutarnjih sati uz stvarno bogate sadržaje, ali grupu Crazy pianos moram posebno izdvojiti jer je stvarno bila vrhunska u izvedbi…..
Sve u svemu lijepo putovanje i čestitke Igoru na dobrom koktelu i društvu.