Najnovije

Antonija pivo toči najbolje!

Uspjeh u Belgiji, naša predstavinica oduševila na svjetskom natjecanju barmena.
Na svjetskom natjecanju u točenju stelle artois u belgijskom Leuvenu, stellinu rodnom mjestu, hrvatska predstavnica Antonija Tešić osvojila je vrlo vrijednu nagradu publike, što je naš najbolji rezultat dosad.
Uspjeh je veći jer je Antonija sa svojih 19 godina bila najmlađa sudionica a često brojne je stručnjake i kolege sa šanka oduševila savršenom preciznošću i smirenošću.
Ukupna pobjenica natjecanja je Erin Carroll iz Novog Zelanda.
Hrvatski trofej rezultat je odlična rada cijelog izaslanstva u Leuvenu.
Ipak, nije sve išlo tako glatko. Nakon što je odradila svoj nastup, svi su bili sigurni u prolaz u finale pa su je čak i stranci na ulici zaustavljali i unaprijed čestitali. No, na proglašenju šok – Hrvatska nije ušla u finale!? Izaslanstvo je bilo krajnje utučeno, a brojni izrazi čuđenje drugih sudionika nisu bili nimalo utješni. No kako to obično biva, publika je prepoznala njezin talent i nagradila je.
Predivan je osječaj držati ovaj vrijedni točionik, pogotovo jer smo bili tako razočarani. Ovako je ispalo još bolje, a nagrada publike mi znači više nego što bi mi značila nagrada žirija – čvrsto držeći svoj trofej točionik, podijelila je s nama Antonija veselje zbog osvojene nagrade. Od čestitara nije imala nimalo mira jer su se s nojm htjeli slikati, pa čak i ukupna pobjednica natjecanja. KolikoBelgijanci drže do tradicionalnog načina točenja piva, može se vidjeti u svakom kafiću, pa čak i u krcatim klubovima jer unatoč gužvama barmeni ne preskaču niti jednu fazu posluživanja. A da je tako natočeno pivo bolje, uvjerili smo se i sami!