Najnovije

Vino za sreću

Više vina - više sreće :)

Naposljetku, ljudi koji piju vino manje su pod stresom.

Svi imamo najdraže alkoholno piće. Ja recimo, nažalost, nisam čovjek od pive. Rijetko kad dođu trenuci, i to uglavnom bude u ljetne dane da mi dođe gušt popiti jednu pivicu. I da, bila sam u Pragu, i nisam popila pivu. Sad vjerojatno čitate i ne vjerujete. Znam, sramim se te činjenice. Ali veseli me to što me Prag toliko očarao da se jedva čekam vratiti, i prva stvar koju ću napraviti čim taknem praško tlo – popiti pivu.

Pričajući o omiljenim pićima, ja sam više za vino, a više puta sam pročitala da su ljudi koji piju vino sretni ljudi. Zašto?

  • Kažu da ‘ispijači’ vina znaju slaviti i cijeniti male stvari u životu. Nema ničeg zdravijeg nego imati zahvalnost prema svemu u životu, kao npr. večera s prijateljima, kava s frendom kojeg dugo nisi vidio, savjet koji je nekome pomogao.. sve to možete proslaviti s čašom finog vina!
  • Ljubitelji vina znaju kako uživati. Uživanje je čin usporavanja momenta, i jednostavno ste u njemu. Nemate potrebu grabiti mobitel i non-stop provjeravati face, instagram..

  • Vino je najbolje u društvu voljenih osoba jer lijepo je voljeti i biti voljen. Aaaa, kako lijepo. Nazdravimo čašom vina!
  • Ljubitelji vina mogu pretvoriti običnu noć u dragu uspomenu. Postaviti će svijeće na stol i spremiti vam večeru na otvorenom, i priuštiti vam divan zalaz sunca. Kad se osvrnu na svoje živote, oni vide samo dobre stvari: ljude, prirodu, hranu, vino.. lijep i sretan način života.
  • Vino se temelji na okusu i mirisu. Učenje o vinu znači obraćanje pozornosti na okus vina, boju, bistroću, miris.. puno je stavki prema kojima ćete odrediti koje vino vam najviše odgovara. Zato vino kod ljudi budi onu senzualnu stranu.

Naposljetku, ljudi koji piju vino manje su pod stresom. Zato svi u petak na neki after job party i čašu – dvije vina u ruke!

A dotad si začinite ovaj utorak s finim koktelom.

FRANCOPHILE

  • 3 cl Calvados
  • 4,5 cl vino Rioja
  • 1,5 cl sirup od cimeta

– 2 do 3 štapića cimeta, zdrobiti u komadiće

– 14 cl šećera

– 14 cl vode

– Dodati sve sastojke u lončić. Zagrijati na visokoj temperaturi. Postepeno smanjiti na nižu temperaturu i pustiti da krčka. Maknuti, poklopiti i pustiti da odstoji najmanje šest sati. Procijediti i čuvati u hladnjaku.

  • 0,5 cl soka od limuna
  • 8 cl vode

Dodati sve sastojke u lončić. Kuhati na srednje jakoj vatri dok ne zavrije. Uliti u šalicu i ukrasiti kriškom jabuke i štapićem cimeta.