Najnovije

Zašto Škola barmena?

Edukacijski program koji će vam postati odskočna daska u karijeri.

Ovo je pitanje koje su si mnogi postavili, “Zašto bi upisao Školu barmena?”. Mi vam donosimo nekoliko kvalitetnih razloga da nam se pridružite.

Za sve one koji se dvoume, odlučili smo napisati nekoliko izvrsnih razloga zašto bi nam se trebali pridružiti u Školi barmena.

Jer ćete naučiti zanimljivu novu vještinu

Iako se čini jednostavno biti barmen, ovo je posao koji zahtjeva brojne vještine. Rad s ljudima, poznavanje tehnika izrade koktela i znanje o alkoholnim pićima samo su neke od vještina i znanja potrebna za raditi ovaj posao, a izvrsnu podlogu za brz napredak može vam pružiti upravo Škola barmena.

Upoznati ćete nove prijatelje

Škola barmena traje tri tjedna i za vrijeme trajanja škole upoznati ćete ljude s kojima ćete dugo ostati u kontaktu, a sa nekima ćete se vrlo vjerojatno susresti i iza šanka. Neke grupe s kojima smo imali privilegiju raditi izgradili su prijateljstva koja traju i godinama nakon Škole barmena.

Učite od profesionalaca

Da, možete gledati razne video uratke i pročitati stotine članaka, no puno je lakše i brže učiti od nekoga kome je barmenstvo struka. Kada nekome možete postaviti sva pitanja na licu mjesta i ta osoba vam može razjasniti sve nedoumice, to je zasigurno brže, lakše i dugotrajnije. 

Ispravan rad i ispravljanje loših navika u radu

Loša strana toga kada ste samouki je ta da ste vrlo vjerojatno “pokupili” par loših navika od kolega koji su vas učili. Puno je lakše naučiti novu vještinu nego ispravljati pogreške jednom kad postanu dijelom vašeg svakodnevnog rada. Ako dobro naučite osnove, vrlo brzo i vrlo lagano ćete se snaći na novim radnim pozicijama.

Postajete dijelom jedne prekrasne zajednice

Kada se pridružite Školi barmena koja surađuje s barmenima u zemlji i inozemstvu, postajete dio naše mreže. Upoznavat ćete razne ljude koji će vam uvijek biti spremni dati savjete i stalno ćete biti u tijeku s najnovijim promjenama na tržištu pića, edukacija, s novitetima koji se događaju u struci itd.

Samopouzdanje

Kada jednom dobro svladate osnove rada, osjećat ćete se puno sigurnije u šanku iza kojeg stanete. Ne, nećete postati profesionalac u tri tjedna, niti u sljedećih par mjeseci jer je ovo struka koju se konstantno uči, ali će vam biti puno ugodnije i lakše svladati neka nova znanja i razvijati se kao barmen.

Odlučnost i posvećenost

Činjenica da ste spremni u sebe uložiti određenu svotu novaca kako bi znali više i radili bolje, ostavlja izvrstan dojam na svakog poslodavca. Možda upravo to bude presudno u dobivanju posla.

Brzo i efikasno

Kao i većina drugih struka, i barmenska je podložna brojnim promjenama. Svake godine mijenjaju se standardi, pojavljuju nova pića, gosti znaju više i bolje. Mi se konstantno unaprjeđujemo i sakupljamo znanja u inozemstvu i u Hrvatskoj kako bi najnovije trendove prenijeli upravo vama. Škola barmena je idealan način da u kratkom periodu ovladate novim tehnikama rada i aktualnim vještinama.

Praksa

Škola barmena nije samo hrpa teorije. Svaki dio koji vam se teoretski objasni moći ćete iskusiti i u praksi. Osim što ćete proizvest svoj liker ili gin, odradit ćete smjenu gdje nam je cilj simulirati sezonu i popularne barove a na vama je da upravo tu praksu maksimalno iskoristite. Osim izrade koktela isprobati ćete razne vrste i kvalitete pića kroz vođene degustacije s profesionalcima što će vam dati kvalitetnu podlogu za daljnji rad.

Bez pritiska, opušteno

Gradiva je puno, ali zato smo tu da nas pitate kada god imate dileme ili vam nešto nije jasno. Osim što ne odlazimo kući s predavanja dok svima nije jasno gradivo od tog dana, dostupni smo putem mobitela, Facebooka, maila ili osobno kada god vam zatreba pomoć ili kada imate nekakva pitanja.

Posao

Svim barmenima koji završe Školu barmena garantiramo posao već sljedeće sezone, ALI i vi se morate dokazati. Tijekom Škole barmena vas se ocjenjuje, a raspon ocjena je od 1 do 10. Od vas tražimo da imate minimalnu ocjenu 5 i tada možete računati na nas da vam pomognemo u potrazi za poslom koji vam najviše odgovara.

Mnogi će reći da vam ne treba Škola barmena da bi postali barmeni, i mi nećemo proturječiti. Škola barmena je tu da ubrza proces i olakša napredak u karijeri. Prije ćete se naći iza šanka vrhunskih beach barova kada imate sva potrebna znanja koja vam mi možemo pružiti.

Na ovaj način štedite vrijeme, novac i živce. Krenete li sami u avanturu barmenstva, vjerojatno ćete razbiti dosta boca, zeznuti brojna pića koja će vas koštati i potencijalno i odustati od ovog zabavnog i inovativnog posla.

Pridružite nam se u Školi barmena i garantiramo vam da ćete se oduševiti programom i znanjem koje ćete dobiti.

Detaljne informacije o Školi barmena možete pronaći OVDJE a napisali smo i odgovore na najčešća pitanja koja se javljaju pri upisu – FAQ

Za sva pitanja i informacije možete nas kontaktirati.